Israelienii nu mai angajează mineri din Gorj

Liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu, le transmite minerilor din Gorj care au participat la selecţia organizată pentru Israel să nu mai aştepte în zadar un răspuns. Firma din Israel nu mai este de găsit, iar Hossu, cel care a intermediat aceste interviuri pentru angajare, spune că a renunţat la acest proiect. Acesta este de părere că israelienii şi-au completat necesarul de mineri cu personal preluat din Ucraina. Mulţi mineri ucraineni s-ar fi arătat interesaţi să lucreze peste hotare după conflictul din ţara lor.

Dezamăgire mare pentru sute de mineri şi foşti mineri din Gorj şi Valea Jiului care şi-au depus CV-urile în speranţa că vor prinde un loc de muncă bine plătit la minele din Israel. După ce au fost chemaţi la diverse interviuri, acum li se transmite să uite de această posibilitate. Firma israeliană care a căutat forţă de muncă în zonă nu a mai dat niciun semn. Cel care s-a ocupat de căutarea ortacilor pentru Israel, sindicalistul Florin Hossu, spune că renunţă la proiect după ce a încercat să dea de reprezentanţii societăţii şi nu a reuşit. „Eu tot am avut bunăvoinţă şi am aşteptat semnale din partea domnilor din Israel. În ultimul moment nici nu am reuşit să mai vorbesc pe Skype cu ei, m-au tot amânat. Le-am comunicat tuturor celor care mă sună că, dacă au altă alternative să apeleze la ele, pentru că din punctul meu de vedere relaţia mea cu acei domni s-a încheiat. Eu nu pot să-i ţin încurcaţi pe oamenii noştri pentru că, totuşi, trebuie să avem şi noi românii o onoare şi nu suntem a şaptea roată la căruţă. Nici nu mai aştept un răspuns”, a declarat liderul Cartel Alfa Maramureş, Florin Hossu.

Acesta a mai spus că israelienii ar fi făcut pas lateral pentru că au selectat oamenii de care aveau nevoie pentru minele Eilat din rândul ucrainenilor. „Din informaţiile pe care le am, se pare că din cauza a ceea ce se întâmplă la Donetsk, minerii din zonele respective doresc să meargă acolo, la ofertele de muncă în Israel. Se pare că s-au orientat în zona respectivă. În zona conflictuală  sunt foarte multe exploatări miniere. Eu am informaţii că s-au selectat de acolo. Trebuiau să ne comunice şi nouă şi să nu mai ţinem încurcaţi pe bieţii oameni”, a mai spus Hossu.

Cei care şi-au depus candidaturile pentru unul dintre cele 100 de locuri de muncă oferite în Israel au fost tentaţi de salariile oferite de angajatorul străin. Aceştia ofereau 10 euro pe ora lucrată, iar duminicile lucrate erau plătite dublu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: