UATAA şi CEO iau trei milioane din buzunarele minerilor motreni

Aproape 3 milioane de lei ar putea recupera UATAA Motru de la angajaţii CE Oltenia, dacă administraţia companiei ar fi de acord ca aceştia să-şi primească echivalentul cotei de cărbune în agent termic. Astfel şi uzina ar reuşi să-şi achite o treime din datoriile pe care le are pentru cărbunele achiziţionat de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia.

Datoriile UATAA Motru faţă de Complexul Energetic Oltenia au ajuns la 9 milioane de lei, cu tot cu penalităţi. Conducerea uzinei spune că o compensare a datoriilor salariaţilor prin acordarea cotei de cărbune în agent termic sau a contravalorii acesteia în bani ar ajuta unitatea să-şi reducă datoriile faţă de complex. „Am identificat la data de 30 august datoriile la zi ale angajaţilor Complexului Energetic Oltenia pe agent termic, am trimis adrese, cu copii ale situaţiilor, în speranţa că o parte sau în totalitate din datoriile pe agent termic ale celor care beneficiază în municipiul Motru de încălzire centralizată să fie compensată cu cărbunele pe care îl primesc de la complex. Nu ştim punctul de vedere al complexului, probabil că urmează să ia o decizie în sensul acesta, astfel încât prin această compensare ar scădea datoriile noastre către cărbune. 2,8 milioane sunt datoriile salariaţilor CE Oltenia, sunt circa o mie”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru. 

Administraţia şi sindicatele promiteau o discuţie în octombrie pentru a stabili cât va primi fiecare salariat care nu a dorit cota de cărbune în natură sau dacă va fi recompensat sub o altă formă, aşa cum doreşte şi conducerea UATAA Motru. Unii dintre şefii de cariere din zona Motru spun că mai primesc cereri pentru cota de cărbune până la începutul lunii viitoare. “Sunt în jur de 215 salariaţi care au ridicat cota de cărbune din 300 care au cereri depuse. Ar mai fi câţiva dacă nu mai primim cereri. Termenul de depunere al cererilor este până la 1 noiembrie. Noi avem 1225 de angajaţi la Roşiuţa. Pentru cei care nu au solicitat cota nu se ştie deocamdată dacă primesc ceva”, a declarat Ion Ghiga, şeful Carierei Roşiuţa. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: