"Puciştii" s-au făcut fraţi cu Morega

Lovitură de imagine, dacă nu şi de teatru, dată ieri de liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega apărând într-o conferinţă de presă alături de contracandidatul său Gheorghe Orzan, dar şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, pe care recent îl numea "şeful puciştilor" din filială.

Armonia care domnea între cei trei, prezent fiind şi purtătorul de cuvânt al filialei "securistul" Ion Răuţ, nu lăsa să amintească nimic din certurile din ultimele săptămâni. Ameninţaţi direct sau voalat cu excluderi din partid, oponenţii lui Morega au invocat democraţia din PNL pentru a apărea împreună cu cel pe care l-ar fi dorit schimbat din fruntea organizaţiei.

Liderul PNL Gorj a putut astfel să îşi anunţe pe un ton degajat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte, convins fiind că va fi şi reales la Conferinţa Judeţeană ce va avea loc pe 5 iunie. Mai mult, Morega a făcut cunoscută candidatura lui Orzan, căruia i-a şi urat succes, menţionând că aceasta este o dovadă de democraţie liberală. "În partid nimeni nu e obstrucţionat de Morega sau altcineva să candideze. Avem prevederi statutare pentru a-i sancţiona pe cei care ar împiedica o astfel de candidatură", a menţionat Morega, deputatul făcând cunoscut şi că îl vrea pe Orzan în echipa sa de vicepreşedinţi la nivel de organizaţie judeţeană.

Orzan, la rândul său, n-a avut cuvinte critice la adresa liderului organizaţiei, menţionând că va candida doar pentru că aşa este democratic şi că după un deceniu de activitate în filială are acest drept. În plus, Radu Angheloiu nu şi-a auzit niciun cuvânt dur dinspre Morega, acesta precizând chiar că, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean susţine demersurile pe care deputatul le-a iniţiat pentru modernizarea a două drumuri în judeţ. "Nu puteam trata cu nepăsare o asemenea iniţiativă pe care o consider absolut pozitivă", a spus Angheloiu. Şi, cu asta democraţia din PNL Gorj a intrat pe un "făgaş normal", Dan Ilie Morega nemaiavând de acum încolo un contracandidat care să îi dea planurile peste cap.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: