Noul şef al tinerilor liberali a fost „exclus“ din partid de Morega

Preşedintele tinerilor liberali din Gorj a demisionat din funcţie, locul său fiind luat, interimar, de către unul dintre vicepreşedinţi. Interesant este că liderul filialei, Dan Ilie Morega, a declarat că noul preşedinte este exclus din PNL.

Dr. Costin Cheznoiu a invocat motive personale pentru a se retrage din fruntea organizaţiei, el fiind ales în funcţia respectivă pe 13 iunie anul trecut. Acesta oricum nu s-a făcut remarcat prin ceva anume în fruntea filialei, alţi apropiaţi ai săi reuşind să iasă mult mai mult în evidenţă în perioada sa de prezidenţiat. Octavian Ghiţă a devenit acum noul lider al TNL Gorj, pentru o perioadă de cel mult o jumătate de an. Decizia de numire a acestuia a fost luată la nivelul Delegaţiei Permanente a TNL România, şedinţă ţinută cam în aceiaşi perioadă cu Congresul de realegere a lui Crin Antonescu. Organizaţia tinerilor de la Gorj nu a mai avut parte de un preşedinte stabil în fruntea sa din perioada în care era condusă de Horaţiu Gorun, care, după ce a fost exclus din PNL a ajuns la PDL, iar, de câteva luni este subprefect.

Demisia lui Cheznoiu din fruntea tinerilor liberali s-a produs şi în contextul în care unii dintre apropiaţii săi au fost excluşi din partid după alegerile prezidenţiale de anul trecut. Cei excluşi atunci au contestat decizia la forurile interne din partid, iar acum li s-a comunicat că până la soluţionarea definitivă a contestaţie au în continuare calitatea de membru de partid. În consecinţă, TNL Gorj are aceeaşi structură de conducere aleasă pe 13 iunie anul trecut, cu excepţia preşedintelui Costin Cheznoiu care a demisionat din funcţia respectivă.

Morega: Ei se cred stat în stat

Preşedintele organizaţiei judeţene, Dan Ilie Morega, spune că el îi ştie de excluşi atât pe cei patru, cât şi pe alţi tineri care în campania pentru Antonescu s-au făcut că lucrează pentru candidatul partidului la preşedinţia ţării. Deputatul susţine că inclusiv Octavian Ghiţă nu mai e în PNL, numirea lui fiind făcută fără consultarea organizaţiei judeţene. "A fost o manevră a preşedintelui organizaţiei naţionale de tineret, care, fiind un apropiat al lui Ludovic Orban, a organizat o şedinţă chiar în perioada Congresului şi a luat mai multe decizii, printre care şi cea de numire a lui Ghiţă la TNL Gorj. Pe noi nu ne-au consultat tinerii că le-am fi spus că domnul Ghiţă este exclus din PNL şi că e treaba lor dacă îl numesc preşedinte. Ei se cred stat în stat sau organizaţie în organizaţie. În partid e nevoie de ordine şi disciplină, precum şi de muncă politică, muncă pe care ei nu au depus-o în campania electorală şi aş vrea să reamintesc aici doar un episod, în care excluşii au aruncat mii de pliante cu candidatul nostru Crin Antonescu la gunoi, pe care le-au raportat ca distribuite în teritoriu. Asta au făcut ei pentru candidatul nostru!", declară Morega.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: