Drumurile din Gorj, asfaltate cu ajutorul lui Marcel Hoară

Contractele de execuţie a lucrărilor de asfaltare a drumurilor din comuna Albeni şi Slivileşti, în valoare de peste 30 de miliarde de lei vechi, au fost semnate ieri, în Sala Maură a Palatului Administrativ, în prezenţa preşedintelui Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară. Lucrările vor fi executate de două firme din Vâlcea, stabilite în urma unei licitaţi internaţionale. Contravaloarea lor va fi suportată de către Banca Mondială, contribuţia primăriilor fiind de doar cu 8%, iar a cetăţenilor de 2%.

Reparaţia acestor drumuri face parte din programul de infrastructură municipală, componentă a Proiectului „Închiderea Minelor, Refacerea Mediului şi Regenerarea Socio- Economică“ realizat de democrat-liberalul Marcel Hoară. Pe lângă acestea, se mai află în implementare şi alte proiecte de infrastructură: modernizarea străzii Constructorilor din Rovinari, reabilitarea unor străzi din colonia Bâlteni şi modernizarea drumurilor comunale DC 69A din satul Hotăroasa, DC 69B din Urdari şi drumul sătesc DS 37-38 din satul Hotăroasa, comuna Urdari.

8% contribuţia primăriilor

Primăriile din Gorj vor suporta doar 8% din valoarea lucrărilor de asfaltare, iar locuitorii comunelor respective 2%. „Valoarea proiectului de asfaltare a drumului comunal DC 84, comuna Slivileşti, este de 1.582.360 RON, iar cea a proiectului de asfaltare drumuri în comuna Albeni este de 1.595.800 RON. Toate lucrările sunt finanţate de Banca Mondială în proporţie de 80%, 8% contribuţia primăriilor şi 2% contribuţia localnicilor”, a declarat Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale.

Avertismente pentru constructori

Chiar dacă se declară mulţumiţi de aceste proiecte, primarii gorjeni spun că-i vor supraveghea zi şi noapte modul de executare al lucrărilor. „Voi supraveghea lucrările zi şi noapte. Îl avertizez pe şeful şantierului de faptul că voi opri lucrările imediat ce voi depista ceva în neregulă. Vreau ca asfaltarea acestui drum să fie de calitate. Am experienţă cu drumul de la Miculeşti care face legătura cu Motru, drum asfaltat de SNLO în bătaie de joc”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti. La rândul său, şi Marcel Hoară îi avertizează pe constructori: „Le iau gâtul dacă nu-şi fac bine treaba”. Următorul drum ce va fi asfaltat cu fonduri de la Banca Mondială va fi drumul de centură de la Rovinari. „În data de 26 martie se va publica anunţul pentru organizarea licitaţiei pentru asfaltarea drumului de la Rovinari”, a declarat preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: