Rabin: Europa e pierdută

Rabinul șef al Barcelonei, Meir Bar-Hen, i-a îndemnat pe evrei să plece în Israel și să părăsească astfel Spania, pe care a numit-o 'un centru al terorismului islamist pentru toată Europa', transmite agenția MIA, citând cotidianul britanic The Independent.

Avertismentul rabinului intervine după cele două atacuri teroriste din provincia spaniolă Catalonia, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic și în care au fost ucise 15 persoane și rănite alte peste 100.

'Evreii nu sunt aici pentru totdeauna. Le spun membrilor congregației mele: 'Nu vă gândiți că suntem aici pe vecie'. Și îi încurajez să cumpere proprietăți în Israel. Acest loc este pierdut. Nu repetați greșelile evreilor algerieni, ale evreilor venezueleni. Mai bine (plecați) mai devreme decât prea târziu', a declarat rabinul Bar-Hen, într-un interviu pentru agenția de știri JTA (Jewish Telegraphic Agency).

În opinia sa, recentele atacuri din Catalonia au dezvăluit prezența unor 'elemente marginale radicale' în comunitatea musulmană, o problemă cu care se confruntă toată Europa. 'Europa e pierdută', a adăugat el. (A.P.)

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: