Rata la bancă ne va salva viaţa

Idee de spot pentru teleshopping: interiorul unui birou tip corporatist. Apare un tip cu cearcăne, îmbrăcat casual dar atent, cu freză incertă şi privire plictisită. Tipul sunt eu. Încep să spun:

”Înainte eram un tip dezordonat şi neatent la propriile finanţe. Făceam cumpărături ca un maniac, fără să mă uit la preţuri. Sau, dacă mi se întâmpla să mă uit, cumpăram ce era mai scump. Conduceam maşina ca un nebun: plecam cu scârţâieli de la stop şi schimbam târziu vitezele.”

Bucata de mai sus este voice over la nişte imagini cu mine în hypermarket aruncând tot felul de porcării în coş, respectiv conducând maşina extrem de sportiv pe o arteră urbană semi-circulată. Toate astea îmbrăcat în bermude şi papuci de casă. Se revine pe cadrul 1. Zic:

”Dar de când mi-am făcut rată la bancă, totul s-a schimbat. Acum conduc atent şi civilizat şi am calculat cât economisesc lunar făcând asta, având în vedere preţul benzinei. Mai mult, ştiu cât costă un kilogram de roşii. Cu mare surprindere am observat că roşiile sunt nişte legume scumpe, mai ales de când nu se mai fabrică în România. Un kilogram de roşii din Turcia este 6 lei, iar unul de roşii olandeze (cam portocalii) chiar 9 lei! Am luat de alea de Turcia pentru că sunt la sfârşitul lunii şi mai am de plătit şi Casco-ul.”

Cut. Imagine cu mine îmbrăcat ca în cadrul 1, dar de daca aceasta acasă, seara, la birou. Arăt rânjind la cameră un contract de credit:

”Rata la bancă nu este o corvoadă aşa cum crede lumea. Pe mine, rata la bancă m-a făcut om. M-a disciplinat şi m-a învăţat să preţuiesc nu atât valoarea banului, cât pe aceea a propriei munci. Mulţumesc, rată la bancă! Mi-ai salvat viaţa!”

La sfârşit apare logo-ul unei bănci autohtone. Aia care dă mai mult pe reclamă.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: