Reducerea vârstei de pensionare în minerit, aviz favorabil. Urmează votul în plen

Proiectul de modificare a Legii pensiilor, care va permite pensionarea mai devreme a minerilor și energeticienilor, a primit aviz pozitiv în Comisia de muncă din Camera Deputaților. Urmează votul în plen și, dacă va fi favorabil, proiectul va devenit lege.

Potrivit modificărilor legislative, salariații care lucrează în condiții deosebite de muncă vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de patru luni la fiecare an lucrat, față de trei luni cât prevede legea actuală. În Complexul Energetic Oltenia sunt peste opt mii de salariați încadrați în condiții deosebite.

Disputele politice nu au lipsit nici miercuri, ziua în care s-a dat votul în Comisia de muncă. La o ședință precedentă a comisiei, proiectul a fost respins, susține deputatul Dan Vîlceanu de la PNL, care este convis că votul a fost reluat ca urmare a presiunii publice pe care a făcut-o. “După presiunea pe care am făcut-o atât public, cât și în Parlament, proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor s-a întors la Comisia de Muncă. Am corectat în comisie proiectul de lege, exact cum am explicat public de câte ori am avut ocazia și proiectul a putut sa primească un raport de adoptare”, a susținut Vîlceanu pe pagina de socializare.

La rândul lui, deputatul PSD Mihai Weber susține că Vîlceanu a mințit în tot acest timp în care a susținut că în Comisia de muncă s-a dat raport de respingere. “Încă o dată, gorjenii pot trage singuri concluziile legate de minciunile pe care reprezentanții PNL din Gorj le-au lansat în spațiul public, în ultimele săptămâni.
Mie nu mi-a plăcut niciodată să fac afirmații fără acoperire, motiv pentru care am să atașez un print-screen cu postarea domnului deputat Vâlceanu, maestrul minciunilor și dezinformărilor din județul Gorj”, a scris Weber pe facebook. Acesta spune că nu îi vine să creadă că Vîlceanu persistă în minciună și susține în continuare că nu a existat un raport de respingere pe acest proiect.

Proiectul a fost amendat în comisie, în sensul că au fost eliminate unele articole neconstituționale, spune Vîlceanu, și a fost refăcută anexa pentru un stagiu complet de cotizare, deoarece anexa inițială este concepută pentru 30 de ani.

Întrebat când va ajunge proiectul în plen, deputatul Weber a spus că este puțin probabil săptămâna viitoare, când este moțiunea de cenzură, dar speră ca acesta să fie votat peste două săptămâni. (R.S.)

Vizualizări: 5,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: