Fuziunea Hidroelectrica - CE Oltenia, „o prostie marca PSD”

Se vorbește din nou despre mixul energetic, iar o variantă luată în calcul este fuziunea dintre Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia, după răscumpărarea pachetelor deținute de Fondul Proprietatea în cele două companii, după cum a spus Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Posibila fuziune dintre cele două companii este o prostie marca PSD, susţine deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. „Această fuziune nu are nici o logică economică, nu mai vorbim de semnalul pe care îl dai investitorilor din piaţă. Sper ca Bursa de Valori să nu ia în serios această prostie. Nu poţi asocia o companie profitabilă cu o companie plină  de pierderi pentru că rişti, conform tuturor legilor economice, să o strici şi pe cea care este profitabilă”, a precizat Popescu, citat de financialintelligence.ro.

Dacă statul român ar avea cei peste un miliard de euro să răscumpere părţile Fondului Proprietatea atât la CEO, cât şi la Hidroelectrica, liberalul Popescu se întreabă de ce nu se investesc acești bani în modernizarea companiei de la Gorj. „Este un non-sens  economic, cât şi o prostie. Nu o pot citi decât în logica unei campanii electorale. Domnul secretar de stat Vişan este din zona Târgu Jiu, unde se află CEO, şi mă gândesc că e un mesaj electoral pentru minerii de la CEO, încercând să le dea o speranţă, dar este o speranţă falsă”, conchide liberalul.

Secretarul de stat Doru Vișan a explicat că memorandumul promovat și aprobat în Guvern prevede trei etape pentru sprijinirea Complexului Energetic Oltenia, afectat de creșterea prețurilor certificatelor de emisii de CO2. Prima etapă, care a fost parcursă deja, a fost creditul de 500 de milioane de lei luat de CEO, a doua prevede crearea unui mecanism de sprijin pentru companie, în prezent negociat cu Comisia Europeană, iar al treilea pas este mixul energetic.

Vizualizări: 2,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: