Refugiu montan distrus de furtună

Refugiul montan realizat în munţii Godeanu a fost distrus de furtună. Potrivit reprezentanţilor Parcului Naţional Retezat, refugiul de creastă a fost distrus de vânt, astfel că turiştii nu se mai pot baza pe adăpostul din vârful muntelui. Salvamontiştii gorjeni şi hunedoreni, rangerii parcurilor Retezat şi Domogled-Valea Cernei, precum şi specialiştii unei firme au conlucrat la asamblarea refugiului Scărişoara, care a fost finalizat acum o lună. Acesta a costat 10.000 de euro, banii fiind obţinuţi din sponsorizări. Refugiul urma să adăpostească opt persoane. 

„Refugiul Scărişoara din Godeanu – Retezat, distrus de furtună. Vă rugăm să nu vă bazaţi pe el când vă planificaţi turele. Din păcate, în luna noiembrie, o furtună a distrus refugiul de creastă, situat între vârfurile Scărişoara 2210 m şi Micuşa 2162 m”, arată cei de la Parcul Naţional Retezat.

Refugiul Scărişoara era amplasat între Parcurile Naţionale Retezat şi Domogled Valea Cernei, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Gorj. Acesta a fost realizat din materiale reciclabile. (A.A.)

Vizualizări: 1,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: