Anchetă la Poliţia Locală. „Vă dau amendă pe ambiţie”

Un poliţist local din Târgu Jiu este cercetat disciplinar după ce a fost filmat în timp ce îl ameninţă pe un şofer că-l amendează din ambiţie. Imaginile au devenit virale după ce au fost publicate pe internet. Aşa s-au autosesizat şi superiorii săi care au demarat o cercetare administrativă.

Înregistrarea cu poliţistul local care îl atenţionează pe un şofer de taxi din Târgu Jiu că-l va amenda doar aşa, „pe ambiţie”, a fost distribuită de sute de ori pe reţelele de socializare şi a stârnit controverse. Imaginile postate pe site-ul sabotoriigorjului.ro au ajuns şi la şefii agentului, care au început o anchetă. 

„Poliţia Locală a Municipiului Târgu-Jiu a luat la cunoştinţă de filmarea care a apărut în spaţiul public. Pentru a lămuri aspectele de faţă, va fi demarată o cercetare administrativă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, Alexandra Petriţa.

Măsuri au fost cerute şi de primarul Marcel Romanescu. „Noi nu am ştiut de aceste imagini. Am aflat de ele acum. Nu au ajuns până acum la Primăria Târgu Jiu. Imediat, domnul primar Marcel Romanescu a cerut să se facă o anchetă şi să se ia măsuri de urgenţă”, a transmis şi Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Totul s-a întâmplat pe strada Victoriei, în urmă cu trei zile. Şoferul a fost atenţionat că va fi amendat, deşi nu făcea nimic ilegal. Poliţistul ştia că este filmat, dar nu i-a păsat. „Vreţi să vă mai fac o chestie? De ambiţie o fac. Reţineţi. Puteţi să mă şi filmaţi. (...) O să vă dau amendă. Pe ambiţie, da”, a spus poliţistul local. În cele din urmă, pentru că nu avea de ce să aplice vreo amendă, acesta nu l-a sancţionat pe şofer. I-a transmis totuşi să ia dialogul ca pe un avertisment verbal.

Şi consilierii locali îi cer directorului Poliţiei Locale, Florin Urdea, să ia măsuri de urgenţă pentru ca astfel de incidente să nu se repete. „La Târgu Jiu, luna şi fotografia sau filmuleţul şi ne facem de râs că aşa ne-am obişnuit. Mi-e jenă pur şi simplu că acest om îmbracă o uniformă şi se comportă în acest fel. Din punct de vedere legal, vorbim şi de un abuz în serviciu. Nu poţi să ai un asemenea dialog, un asemenea comportament nici nu trebuie tolerat şi aşteptăm să fie luate măsuri”, a spus consilierul local Eduard Berca.

Vizualizări: 3,219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: