Şi-a dat foc la apartament, apoi s-a aruncat în gol

Un fost miner de 68 de ani din Rovinari a reuşit joi să şocheze pe toată lumea, după ce şi-a pus capăt zilelor într-un mod mai puţin întâlnit. Bărbatul şi-a incendiat mai întâi apartamentul în care a locuit, după care, la venirea echipajelor de pompieri, s-a aruncat în gol de la etajul 4, fără să spună cuiva ceva.

Mihai Trifan ar fi trebuit să îşi serbeze joi ziua numelui de Sfântul Mihail şi Gavriil, însă a ales să îşi încheie socotelile cu viaţa dis-de-dimineaţă. În jurul orelor 9.00, în apartamentul său a izbucnit un incendiu, iar imediat a fost dată alarma la 112. Locatarii din bloc tocmai îl văzuseră pe acesta prin oraş şi nu îşi închipuiau că vecinul lor ar putea recurge la un gest extrem. „De dimineaţă fu în oraş, aşa îmi spuse cineva. Veni acasă şi după aia nu mai ştie nimeni nimic despre el. S-a auzit doar o bubuitură şi asta a fost. Nu ne-a spus că ar avea vreo problemă”, a declarat o locatară din bloc.

Cunoscuţii fostului ortac spun că acesta avea probleme de sănătate, dar şi în familie, şi de aceea ar fi ales calea aceasta pentru a-şi rezolva necazurile. „Nevasta lui nu mai era cu el aici, că o bătuse şi a plecat la copii la Târgu Jiu, că nu mai stătea cu el. Era singur. A venit unul dintre copii pe la el, dar l-a scos afară. Nu avea cine să îl întreţină, să aibă grijă de el. Avea diabet, nu prea vorbea nici cu noi cei din bloc şi acum cine ştie la ce s-o fi gândit să facă asta”, a spus o vecină.

Oamenii au ieşit din apartamentele lor imediat cum au aflat de izbucnirea incendiului. „Auzii că dădu foc la apartament şi ieşirăm în scara blocului să vedem ce se întâmplă. Numai el ştie ce a făcut acolo singur în apartamentul lui. Noi am ieşit afară că, na, avem gaze, curent, şi normal că te sperii, nu ştii ce se poate întâmpla”, a menţionat o altă vecină.

Fostul miner a decis să îşi pună capăt zilelor în momentul în care în apartamentul său începeau să ajungă pompierii chemaţi să lichideze incendiul. Mihai Trifan era în acele momente pe balconul apartamentului său, un loc în care focul nu ajunsese. Când pompierii au intrat în locuinţă pentru a lichida incendiul, bărbatul s-a aruncat în gol, şocând pe toată lumea. Mai mult, a picat lângă o adolescentă care s-a speriat atât de tare încât a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

„La faţa locului a fost dislocată o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Rovinari, precum şi o autospecială cu apă şi spumă şi o autoplatformă pentru lucrul la înălţime din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu. Odată cu sosirea echipajelor de intervenţie la faţa locului, în timp ce acestea încercau să pătrundă în locuinţă, un bărbat s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului. Concomitent cu manevrele de resuscitare, s-a intervenit pentru lichidarea incendiului. Din păcate, medicii sosiţi la faţa locului au declarat decesul bărbatului. Gestul bărbatului este unul inexplicabil, având în vedere că atât încăperea prevăzută cu balcon, cât şi balconul locuinţei nu fuseseră cuprinse de flăcări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Cazul morţii fostului miner este investigat acum şi de poliţişti, care au deschis o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs nenorocirea de joi.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: