Regal cultural oferit de academicianul Solomon Marcus

Academicianul Solomon Marcus este invitatul de onoare la ediţia a II-a a Colocviilor  Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”. Evenimentul se anunţă a fi „un adevărat regal cultural, la care sunt invitați iubitorii frumuseții autentice, ai inteligenței, oameni pentru care alăturarea dintre matematică și lingvistică nu este o utopie, ci o nevoie“.

Profesorii şi elevii Colegiul Tudor sărbătoresc 125 de ani de existenţă şi educaţie printr-o întâlnire cu academicianul Solomon Marcus, ce va avea loc la amfiteatrul CNTV, vineri, 17 octombrie, ora 17.00, cu tema „Anul de răscruce 1821 şi ceea ce a urmat”. Conferința este parte a manifestațiilor culturale propuse de Colegiul “Tudor Vladimirescu” în cadrul celei de-a doua ediții a Colocviilor organizate de instituția de învățământ. „Întâlnirea cu nume precum cel al Academicianului Solomon Marcus este mai mult decât un regal cultural pe care ni-l putem oferi şi o bucurie adusă comunităţii”, a spus directorul liceului, Dorin Taşcău.

Şi târgujienii îl pot asculta pe Solomon Marcus. Întâlnirea târgujienilor cu academicianul Solomon Marcus are loc sâmbătă, 18 octombrie 2014, ora 18:00, la Cinematograful “Sergiu Nicolaescu”. Solomon Marcus este  o figură reprezentativă a Facultății de Matematică din cadrul Universității din București și a Academiei Române, prin numeroasele titluri publicate de-a lungul carierei impresionante.  Tema conferinței este dată de întrebarea „Merită să ne certăm; dar pentru ce? Și cum?”. Toți cei prezenți pot reflecta și își pot exprima opiniile, îndoielile, frământările în secțiunea deschisă comunicării cu publicul pe care Academicianul Solomon Marcus o avea sâmbătă seara, în cadrul Cinematografului “Sergiu Nicolaescu”. Participarea la eveniment este liberă și se va face în limita numărului de locuri disponibile.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: