Şcolile din Ioneşti, pregătite pentru sezonul rece

Elevii din comuna Ioneşti nu vor îngheţa de frig în clase iarna aceasta. Autorităţile locale s-au pregătit din timp astfel încât şcolarii şi preşcolarii din comună să studieze în cele mai bune condiţii. Combustibilul solid necesar pentru încălzirea unităţilor a fost achiziţionat. Mai mult decât atât, primăria a făcut demersuri astfel încât să primească şi câteva zeci de tone de cărbune de la Complexul Energetic.

Pentru încălzirea unităţilor şcolare de pe raza comunei autorităţile locale din Ioneşti au achiziţionat peste 80 de metri cubi de lemne. Finanţarea necesară pentru achiziţia combustibilului solid a fost asigurată din bugetul local al comunei. “Cele patru unităţi şcolare de pe raza comunei sunt pregătite pentru sezonul rece. Şcoala primară de la Picu, de la Ilieşti, Şcoala Gimnazială Ioneşti şi grădiniţa cu program normal de la Gura Şuşiţei. Şcolile primare funcţionează pe masă lemnoasă cu încălzire pe sobe. Şcoala de centru merge pe două centrale care merg pe masă lemnoasă şi combustibil solid-cărbune. Grădiniţa de la Gura Şuşiţei merge pe centrală cu parasolar şi un sistem ambient cu căldura din atmosferă şi o centrală electrică, în cazul în care este nevoie de o completare a necesarului de căldură”, a declarat Marian Tătaru, primarul comunei Ioneşti.   

Anul acesta încălzirea şcolii din centrul comunei se va face şi cu cărbune. Asta pentru că primăria urmează să primească de la Complexul Energetic Oltenia câteva zeci tone cu titlu gratuit. “Acum am depus o cerere către Complexul Energetic Turceni şi ni s-au aprobat 30 de tone gratuit. Anul acesta am solicitat şi am şi primit”, a mai spus primarul din Ioneşti.

La nivelul comunei Ioneşti studiază peste 260 de şcolari şi preşcolari.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: