Şanţurile din Mătăsari, refăcute până la sfârşitul anului

Lucrările de realizare a şanţurilor şi a podeţelor în comuna Mătăsari continuă. Circa jumătate din investiţia demarată de autorităţile judeţene de-a lungul drumului judeţean a fost realizată, urmând ca restul de şanţuri şi podeţe să fie gata până la finele acestui an, anunţă autorităţile locale. O dată ce lucrările de execuţie vor fi gata, cetăţenii nu vor mai trebui să-şi facă griji de fiecare dată când plouă. Asta pentru că apa ce se scurge de pe versanţi va fi preluată fără probleme de noile rigole.

În urmă cu circa două luni au fost demarate lucrările de execuţie a şanţurilor şi podeţelor la nivelul comunei Mătăsari. Acum se lucrează intens la această investiţie, astfel încât până în luna decembrie să fie încheiate lucrările la nivelul comunei Mătăsari. Circa jumătate este gata, unde sunt blocuri nu se efectuează aceste lucrări, se traversează doar zonele unde sunt case. Noile rigole şi podeţe se realizează numai pe un sens al drumului judeţean, pe partea unde casele sunt aproape de dealuri. Aici au existat mereu probleme pentru cetăţenii comunei, asta pentru că apa care se scurgea de pe versanţi nu putea fi preluată în totalitate de către vechile şanţuri. „S-au început lucrările anul trecut, s-a asfaltat şi acum, pe cele trei tronsoane, Strâmba Vulcan-Mătăsari-Dragoteşti se efectuează rigole, canalizare de preluare a apelor pluviale. Ele au ajuns şi la Mătăsari, sperăm ca până la sfârşitul anului să fie finalizate. Acestea sunt lucrările pe care le face Consiliul Judeţean pe raza localităţilor noastre, Ciuperceni, Mătăsari şi Dragoteşti. Toţi cetăţenii comunei vor beneficia de noile şanţuri pentru că se face pe partea stângă, pe partea versanţilor, unde sunt scurgeri de ape pluviale. Existau probleme la fiecare ploaie puternică. În anumite zone gospodăriile erau afectate de aceste ploi care veneau de pe versanţi şi nu puteau fi colectate de vechile şanţuri”, a declarat Gheorghe Gaşpar, primarul comunei Mătăsari.   

Investiţia Consiliului Judeţean se realizează în Mătăsari, Ciuperceni şi Dragoteşti. Conform proiectului, la nivelul celor trei comune se vor realiza peste 1100 de podeţe.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: