Regal folcloric la Târgu Jiu cu Lăutarii din Chişinău

Un spectacol folcloric de excepţie este pregătit de Primăria Târgu Jiu pentru această seară în centrul Municipiului Târgu Jiu. În cadrul festivalului "Infinity Târgu Jiu", iubitorii folclorului vor avea parte de surprize, pe scenă urmând să cânte orchestra "Lăutarii" din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, dar și alte nume importante ale muzicii populare.

Concertul folcloric din Piaţa Prefecturii este unul aniversar, sub denumirea „20 de ani de cântec”. Alături de cel mai mare ansamblu folcloric pe care îl au românii de peste Prut, vor urca pe scenă o serie de artişti invitaţi de solista Roberta Crintea, cea care s-a implicat în organizarea acestui spectacol folcloric: „Am dorit să aducem publicului şi altceva, artişti din mai multe zone ale ţării, pentru că senzaţia mea ca artist este că publicul este saturat de muzica din această zonă. Eu fac parte din ansamblul Doina Gorjului care reprezintă zona Olteniei şi am mers mereu în tot judeţul.  De aceea ne-am gândit să punctăm şi alte zone ale ţării precum Oradea, Sibiu, Maramureş, Mehedinţi. Dar am avut grijă să includem în spectacol şi artişti din Oltenia”.

Organizatorii au anunţat că acesta este cel mai mare spectacol folcloric care a avut loc la Târgu Jiu până acum, printre invitaţi fiind Cornelia şi Lupu Rednic, Olguţa Berbec, Petrică Mâţu Stoian, Robert Târnăveanu, Mariana Deac, Leontin Ciucur, Claudia Torop, Marcel Parnica. „Este un eveniment gratuit pentru gorjeni. Este foarte greu să aduci la un concert pe Maestrul Botgros şi Lăutarii din Chişinău, negocierile au durat undeva la trei luni de zile. Ne aşteptăm ca Piaţa Prefecturii să fie plină cu ocazia acestui eveniment, un concert folcloric de trei ore  cu invitaţi din toate zonele ţării. Ne aşteptăm la un număr şi mai mare de spectatori, mai mare decât cei care au fost cu o săptămână în urmă”, a spus primarul municipiului, Marcel Romanescu.  

Spectacolul folcoric era prevăzut iniţial la începutul lunii august şi se dorea să fie realizat cu ocazia inaugurării stadionului din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: