Festivalul murelor, invitaţie la serbare câmpenească

Un festival nou, dedicat murelor şi aflat la prima sa ediţie, va avea loc sâmbătă, 20 iulie, în comuna gorjeană Roşia de Amaradia. Festivalul Murelor este organizat de Cooperativa Agricolă Valea Amaradiei Catalunya, care invită toţi producătorii de mure să expună produsele specifice, dar şi gorjeni care sunt dornici să petreacă o zi în aer liber.

Cooperativa Agricolă Valea Amaradiei Catalunya a anunţat că organizează prima ediție a Festivalului murelor în zilele de 20-21 iulie 2019, în comuna Roșia de Amaradia, județul Gorj:  "Cu această ocazie invităm toți producătorii de mure din țară să participe la acest eveniment, unde pot să prezinte fructele pe care le produc sau produsele obținute din acestea".

Serbarea va avea loc chiar pe câmp, într-un loc mirific, la baza unei plantaţii de mure unde organizatorii au amplasat corturi pentru producători, dar şi pentru vizitatori, şi chiar şi locuri de joacă pe iarbă pentru cei mici. „Sâmbătă, 20 iulie, începând cu orele 12.00 și duminică, 21 iulie, vă așteptăm să petreceți cu noi în comuna Roșia de Amaradia, împreună cu Ela și Relu Lătăreţu, alături de o mâncare și o băutură bună, la sărbătoarea cultivatorilor de muri. Invităm să participe cultivatori de mure de peste tot, pentru a pune la cale strategia de viitor, comercianți de toate felurile, parcuri de distracții și oricine vrea să petreacă într-un cadru natural frumos. De asemenea, invităm toți consumatorii acestor minunate fructe să participe și să se aprovizioneze cu cele mai bune fructe de la cei prezenți. Nu în ultimul rând invităm, și suntem siguri de participarea lor, procesatorii acestor fructe. Sunt aşteptaţi şi reprezentanți ai guvernului, respectiv ai Ministerului Agriculturi și Direcției Agricole Gorj, reprezentanți ai administrației locale și județene, Grupuri de Acțiune Locală, instituții de învățământ cu profil agricol, meșteri populari, formații artistice”, au anunţat organizatorii acestui eveniment de la Roşia de Amaradia.

Festivalul Murelor este programat în perioada 20 – 21 iulie şi organizatorii mai anunţă că nu a fost impusă nicio taxă pentru comercianții care vor fi prezenți la festival cu alimente, mărfuri nealimentare sau mașini agricole: „Fiind prima ediție nu se percepe taxă, cu această ocazie se va înmâna o diplomă de participare și posesorii acestor diplome nu vor plăti nici o taxă de intrare sau participare la următoarele ediții”.

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: