Remedii pentru castraveții abia formați care se îngălbenesc și se usucă 

O problemă care apare la castraveți este aceea a pierderii fructului după înflorire. Dacă tufa de castraveți e sănătoasă dar are castraveți mici și galbeni care în final cad de pe plantă și nu se mai dezvoltă înseamnă că  planta suferă și trebuie luate măsuri.

Este dificil să ne dăm seama care este problema și de ce castraveții devin galbeni dar trebuie analizate unele dintre cele mai frecvente cauze, astfel încât să le puteți restrânge.

Lipsa polenizării: Dacă florile feminine nu sunt niciodată polenizate, micii castraveți se vor îngălbeni și vor cădea de pe plantă în curând. Și dacă polenizarea este slabă ar putea fi o cauză pentru care fructele care nu mai ajung la maturitate. Fiecare floare feminină trebuie polenizată de mai multe ori. Când este slab polenizat castravetele rezultat este de obicei malformat și de culoare galbenă sau portocalie. Atunci trebuie luate măsuri pentru o polenizare mai bună a castraveților.

Polenizarea castraveților într-o seră poate fi efectuată în două moduri - cu ajutorul inseminării naturale și artificiale. Nu este întotdeauna posibil să folosiți munca insectelor într-un spațiu restrâns. Cel puțin în cea mai mare parte a verii, polenizatorii pot fi aduși în seră folosind un sistem de ventilație. 

Dacă totuși nu vin polenizatorii găsiți o floare masculină, alegeți-o cu atenție, aduceți-o la cea feminină și scuturați polenul de pe pistil. În acest caz, este necesar să se asigure că polenizarea are loc efectiv. O albină, datorită dimensiunii sale, transferă polenul cu atenție și economic, dar o persoană mare va pierde foarte repede tot polenul. 

Insuficientă lumină: Castraveții sunt una dintre culturile cele mai iubitoare de lumină. Trebuie să vă asigurați că plantele de castraveți sau alte culturi vor avea suficientă lumină chiar și în etapa construcției serei.

Lipsa de lumină poate fi cauzată și de alte plante cultivate în seră, care încep să depășească și umbrească alte plante în creștere, îngrădindu-le expunerea normală la soare.

Castraveții au nevoie de cel puțin 12-14 ore de lumină pe zi.

Udarea necorespunzătoare: Un alt motiv potențial ar putea fi prea multă apă. Castraveții au rădăcini puțin adânci și doresc o umiditate uniformă  așadar, le este greu să absoarbă ceea ce au nevoie din sol.

Udați adânc dimineața de câteva ori pe săptămână dacă în regiunea dvs. nu plouă. 

Lipsa nutrienților: Deficiențele de nutrienți pot cauza probleme în timpul formării și coacerii fructelor, iar castraveții galbeni sunt adesea rezultatul. Acest lucru este valabil mai ales dacă plantați castravetii în aceeași zonă în fiecare an, deoarece solul se poate epuiza în timp.

 Aplicați un îngrășământ lichid organic la două săptămâni.

Boli ale castraveților: Există o varietate de boli care vă pot ataca plantele și pot afecta fructele, dar cel mai frecvent este virusul mozaicului. Este posibil să vedeți frunze deformate, pestrițe cu cafeniu sau maro, ca precursor al castraveților amari și galbeni.

Tratați cu fungicid devreme, dar dacă continuă, distrugeți planta înainte de a se răspândi prin grădina dumneavoastră.

Galerie foto


Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: