S-au copt murele în Gorj. Cu cât se vinde un kilogram!

Mai târziu cu aproape două săptămâni față de anii trecuți, s-au copt murele în plantațiile din județul Gorj. În Roșia de Amaradia, de exemplu, sunt zeci de localnici care au plantat muri. Producătorii vând fructele direct din plantații. Un kilogram costă între 5 și 10 lei. Oamenii dau asigurări că murele sunt bio 100%.

Ion Dajiu a plantat peste 2.500 de metri pătrați pe un deal din Roșia de Amaradia. „Murele au început deja să se coacă. Avem această plantație de cinci ani și ne-am mai extins. Au început să se coacă, am cules deja prima recoltă. Suntem foarte mulțumiți. Murele sunt mari, gustoase, foarte dulci chiar dacă a fost caniculă și înainte de arșiță am avut o vreme mai capricioasă. Norocul a fost că plantația a fost protejată de păduri, de dealuri și nu au fost probleme, doar că s-au copt mai târziu față de anii trecuți, dar noi sperăm la o recoltă chiar mai bună”, a spus producătorul. 

Cât privește desfacerea, are oferte deja. Atât din țară, cât și din afară. „Anii trecuți, am dat la diverși procesatori, în special, la un depozit din Oradea. Am avut comenzi și în alte zone. În acest an, sperăm să vindem și în Italia. Străinii sunt foarte interesați de fructele noastre pentru că sunt sănătoase, sunt 100% bio”, a mai spus producătorul din Roșia de Amaradia. 

Un alt producător din zonă, Drăgan Vintu, spune că faptul că producătorii s-au unit într-o cooperativă le va fi de folos. „Alta va fi desfacerea. Marfa va ajunge și peste hotare. Avem deja comenzi. Așteptăm să vedem ce prețuri vom avea. Mai trimitem și în supermarketurile din România. Fructele sunt bio, nu stropim murii cu absolut nimic”, a dat asigurări producătorul. 

Un kilogram de mure costă între 5 și 10 lei. Cine vrea să meargă în plantație și să culeagă singur are parte și de o reducere pe lângă faptul că își poate alege fructele cu care pleacă acasă.

Galerie foto


Vizualizări: 6,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: