De ce nu trebuie ținut pepenele roșu în frigider!

Când cumpărăm pepene roșu, de regulă, ne grăbim să îl punem la frigider dar specialiștii susțin că nu acesta e modul ideal de păstrare. Pepenele refrigerat nu mai păstrează aceleași calități și devine mai puțin nutritiv.

Pepenele verde este una dintre cele mai hidratante legume având o proporție de 92% apă. Acesta se consumă mai ales pe timpul verii când avem nevoie de hidratare fiind ideal pentru că este bogat în antioxidanți, licopen, betacaroten și vitamina C. 

Perioada de valabilitate a unui pepene verde este de la trei până la patru săptămâni după ce este tăiat din vrejul de pepene.

Multe fructe și legume se păstrează cel mai bine în frigider dar nu este același lucru valabil și pentru pepene verde.

Sfatul specialiștilor este să nu depozitați pepenele verde în frigider pentru că pepenele verde refrigerat este mult mai puțin nutritiv. 

Pepenele verde trebuie pus la frigider doar în două cazuri, dacă a fost deja refrigerat, pentru că scos la aer liber se va ofili sau dacă este deja tăiat, caz în care nu se poate păstra mult timp. Păstrarea întregului pepene verde în frigider duce la modificări neplăcute ale aromei, texturii și culorii.

Cel mai bine păstrăm pepenele la temperaturi între 10° și 15°Celsius. Trebuie reținut că, chiar și atunci când este păstrat la temperatura camerei, acesta va rămâne proaspăt între 7 până la 10 zile.

Nivelurile de antioxidanți sunt mai mari la pepenele verde la temperatura camerei. Medical News Today explică că licopenul este cu 20% mai mare, iar nivelurile de beta-caroten se dublează în pepenele verde nerefrigerat.

Refrigerarea poate provoca o pierdere a culorii pepenelui verde, iar o culoare mai închisă indică un nivel mai ridicat de licopen.

În concluzie, odată ce vă aduceți acasă pepenele, cel mai bine este să-l lăsați la temperatura camerei, până când doriți să-l tăiați. Nimeni nu vrea să strice picnicul cu un pepene verde mai puțin delicios și aproape deloc hrănitor.

Vizualizări: 3,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: