Remediul din bucătărie pentru tratarea depresiei

Depresia și anumite tulburări psihice pot fi combătute ușor cu ajutorul unui ingredient obișnuit care se află în bucătăria fiecăruia. Este vorba despre drojdia de bere, un aliment bogat în aminoacizi esențiali și în Vitamina B.

Deși o găsim aproape în orice bucătărie din România, puține persoane știu că drojdia de bere conține un complex de vitamine B, vitamina D, vitamina E, plus 16 din cei 28 de aminoacizi esenţiali, plus 18 minerale esenţiale corpului uman, precum calciu, magneziu şi fosfor.

Medicii afirmă că anumite specii de drojdie sunt utilizate ca probiotice, acţionând ca nişte bacterii bune asupra florei intestinale. Drojdia de bere conţine doi carbohidraţi principali, care protejează organismul uman de diverse infecţii. În plus, drojdia de bere împiedică bacteriile patogene să se aşeze pe mucoasa intestinelor.

Dar cel mai important aspect este că terapia cu drojdia de bere are un efect revigorant asupra sistemului nervos, combătând depresiile şi anumite tulburări psihice. Astfel că persoanele stresate acum din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, a crizei energetice sau a crizei financiare pot încerca acasă terapia cu drojdie de bere.

S-a dovedit ştinţific că oamenii care consumă regulat drojdie de bere au un nivel normal al glucozei în sânge. Totodată, drojdia de bere este plină de fier, fiind indicate persoanelor anemice.

Vizualizări: 994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: