Remedii naturale pentru a avea mâini catifelate

Mâinile pot fi foarte uscate la fel cum se întâmplă și în cazul părului. Totuşi există numeroase remedii care te pot ajuta să rezolvi problema, pentru că nu este nimic mai neplăcut decât niște mâini aspre.

Așa cum în fiecare seară ar trebui să te demachiezi, tot așa ar trebui să nu uiți nici de îngrijirea mâinilor. Nu este nevoie de creme scumpe și tratamente la cele mai mari saloane de înfrumusețare, pentru că poți folosi și produse pe care le ai în casă.

Printre remediile pentru mâinile uscate se numără mierea, care este un produs atât de complex, încât nu ar trebui să lipsească din casă. Pentru beneficiile și proprietățile sale, mierea este folosită atât intern, cât și extern. Pune puțină miere pe mâini și freacă-le cum faci și cu o cremă şi stai așa 10 minute, apoi clătește-te. Această metodă poate fi folosită de 2-3 ori pe zi, după cum ai nevoie.

Amestecă puțin ulei de măsline cu 2 lingurițe de miere și câteva picături de suc de lămâie. Aplică amestecul pe mâini și stai până se usucă. Clătește la final cu apă călduță şi repetă procedura de câteva ori pe săptămână.

Un alt remediu bun pentru mâinile uscate este masajul cu ulei de migdale. Vitamina E este principalul ingredient din acest ulei și este foarte bună pentru mâinile uscate. În plus, masajul mâinilor va îmbunătăți circulația și va preveni infecțiile. Masează-ți mâinile cu ulei de migdale în fiecare seară, înainte de culcare.

Un remediu perfect pentru mâinile uscate este şi gălbenușul de ou cu miere. Bate bine un gălbenuș cu miere şi apoi aplică amestecul pe piele. După 30 de minute te poți clăti folosind un săpun natural. Repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: