Măşti naturale pentru faţă, pentru ten gras sau uscat

Măştile de faţă se pot prepara acasă, din ingrediente naturale la care se adaugă puţin bicarbonat de sodiu. Procedura de folosire a măştilor este simplă, iar acestea exfoliază, regenerează şi hidratează tenul.

Masca cu bicarbonat de sodiu pentru ten gras trebuie să conţină apă minerală şi zeamă de lămâie.

Ingrediente necesare: 30 g bicarbonat de sodiu,  30 ml apă minerală (3 linguri), zeama de la jumătate de lămâie şi patru picături ulei de măsline, de migdale sau de lavandă.

Mod de preparare: Bicarbonatul se pune într-un castron mic peste care se toarnă și apa amestecând ocazional. În pasta obținută se încorporează zeama de lămâie și, la final, uleiul.

Fața se spală cu apă caldă și se șterge ușor cu un prosop. Pasta se întinde pe toată fața cu mișcări circulare, evitând zona ochilor. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute după care se îndepărtează cu apă caldă din abundență. Dacă simțiți o senzație ușoară de furnicături pe alocuri, nu vă faceți griji, este normal.

Mască cu bicarbonat de sodiu pentru ten uscat trebuie să conţină miere şi apă minerală.

Ingrediente necesare: 30 g bicarbonat de sodiu, 30 ml apă minerală, o lingură miere (25g), de preferat lichidă şi patru picături de ulei de măsline, migdale sau lavandă.

Mod de preparare: Bicarbonatul se pune într-un castron mic şi peste el se toarnă și apa, amestecând ocazional. În pasta obținută se încorporează mierea după care se încorporează și uleiul.

Pasta se aplică pe fața curată și moderat uscată, cu mare atenție pentru a nu irita pielea. Se lasă să acționeze timp de 15 minute după care se îndepărtează cu apă caldă. După curăţarea feţei se aplică o cremă hidratantă.

Vizualizări: 911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: