Renault construieşte un rival pentru Tesla

Constructorul auto francez Renault vrea să ţină pasul cu rivalii în încercarea de a profita de creşterea cererii pentru automobile electrice în Europa, prin lansarea de noi modele, a informat Bloomberg. Proprietarul Dacia construieşte acum un rival pentru Tesla, o maşină cu care vrea să doboare recorduri de vânzări.

Renault, care anul viitor va lansa o nouă versiune a modelului electric Zoe cu o autonomie extinsă, lucrează de asemenea şi la un vehicul electric mai accesibil, a dezvăluit Bouvier. Potrivit acestuia, modelul electric low-cost K-ZE construit pentru piaţa din China şi bazat pe modelul Kwid, ar putea fi eventual utilizat pentru a produce un vehicul electric european care să fie accesibil.

Proprietarul Dacia se gândeşte să lanseze un nou automobil electric, mai mare decât modelul actual Zoe, care să concureze cu rivali precum Model 3 de la Tesla sau ID.3 de la Volkswagen. Noul automobil ar putea fi produs pe o platformă comună cu Nissan şi Mitsubishi Motors Corp.

Cei de la Renault lucrează acum la dezvoltarea unei game de modele astfel încât să acopere toate segmentele cu automobile electrice.

Deşi susţin că e prea devreme să să spună că vor concura direct cu Tesla, e evident că intenţionează să acopere o gamă mai largă din piaţă.

În prezent, constructorii auto încep să îşi extindă oferta de vehicule electrice pentru a ţine pasul cu noile norme mai stricte privind emisiile poluante. Chiar dacă vânzările sunt în creştere, vehiculele electrice sunt în continuare un produs de nişă deoarece cumpărătorii sunt descurajaţi de preţurile mari, raza de acţiune limitată şi numărul redus de staţii de încărcare. Acest lucru ar putea să se schimbe după ce în reprezentanţe vor ajunge noi modele precum Peugeot 208 sau ID.3 de la Volkswagen care costă fiecare aproximativ 30.000 de euro.

Vizualizări: 2,412

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: