Renault Twizy a apărut în Târgu Jiu

Micuţa maşinuţă electrică, un cvadriciclu de fapt, produsă de Renault, a ajuns şi la Târgu Jiu. De câteva săptămâni un model 100 % electric poate fi văzut pe străzile din oraş.

Noul Renault Twizy este o mașinuță mică și 100% electrică care este catalogată, tehnic vorbind, drept un cvadriciclu greu. Maşinuţa electrică, lansată încă din 2015 de francezii de la Renault, este din ce în ce mai bine primită mai ales pentru posibilitatea de a se strecura prin aglomeraţia marilor oraşe, dar şi pentru că nu poluează.

De câteva săptămâni un asemenea model electric este admirat şi în Târgu Jiu, mulţi gorjeni fotografiind maşina când e parcată în diverse locaţii.  Twizy este un vehicul micuț de oraș, potrivit doar anumitor situații, cu un minim de dotări și un aspect care, garantat, atrage toate privirile. Multe țări din Europa de Vest au adoptat acest model ca fiind maşina oraşelor vechi, date fiind străduţele vechi, foarte înguste, pe care numai acest model se poate strecura.

Specificații pentru Renault Twizy Urban: 2 locuri, unul în față și unul în spate; 100% electric, autonomie 80-100 km; se încarcă de la priză 230V în 3 ore și jumătate; viteză maximă 80 km/h; dimensiuni 2,33 lungime x 1,3 lățime, foarte ușor de parcat oriunde; bord electronic, cutie automată, opțional plafon panoramic și senzori de parcare.

Există și o versiune Twizy 45, numită cvadriciclu ușor. Cifra 45 arată viteza maximă pe care o poate prinde acest model, 45 km/h, având un motor electric ceva mai mic.

Ministerul Mediului a luat hotărârea de a include în programul Rabla Plus și cvadriciclurile, vehicule electrice ce nu sunt încadrate ca autoturisme, așa cum este cazul micului Renault Twizy, care se dovedește o alternativă foarte interesantă pentru transportul nepoluant în orașele aglomerate. Ceea ce înseamnă că Twizy va deveni cel mai accesibil vehicul electric (prin programul Rabla Plus), datorită prețului de circa 5.700-5.800 euro.

Galerie foto



Vizualizări: 5,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: