Reparații de 30 de milioane de lei în carierele miniere

Complexul Energetic Oltenia organizează o licitație deschisă pentru achiziționarea de servicii de reparații și întreținere a utilajelor aparținând carierelor din cadrul Direcției Miniere.

În acest sens, Complexul Energetic Oltenia va încheia un contract-cadru pe doi ani.

„Realizarea reparațiilor curente la utilajele din dotarea carierelor, conform programului anual de reparații întocmit în baza rapoartelor de expertiză și inspecții tehnice la utilajele din dotarea Direcției Miniere”, se arată în documentația de pe portalul de achiziții.

Valoarea minimă estimată a acordului-cadru este de 15 milioane lei, iar cea maximă, de 30 milioane lei fără TVA.

Reparațiile se vor executa, în urma încheierii de contracte subsecvente, la utilajele din carierele Roșia, Tismana, Peșteana, Pinoasa, Jilț Nord, Jilț Sud, Roșiuța, Lupoaia și Husnicioara.

Frecvența de atribuire a contractelor subsecvente este trimestrială. Cantitatea minimă pentru atribuirea acordului-cadru este de 8 servicii, iar cea maximă de 60 de servicii.

Termenul limită de primire a ofertelor este 8 aprilie 2020. Componenta financiară va avea o pondere de 90% la evaluarea ofertelor.

De ani de zile, în minerit se tot vorbește despre reparații, însă angajații se plâng că sunt nevoiți să facă tot felul de cârpeli și improvizații.

„Trebuie sume foarte mari ca să fie o situație de normalitate în cariere. Măcar să vedem că în anumite zone, Jilț, Rovinari, Motru, vom avea trei-patru utilaje și tot ar însemna un pas înainte”, spun sindicaliștii.

Vizualizări: 2,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: