Cât plătește CE Oltenia pentru Planul de restructurare

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitație realizarea unui "Studiu privind elaborarea Planului de Restructurare si Decarbonare 2020-2025 al CE Oltenia". Suma pusă la bătaie este de 2,4 milioane de lei.

Criteriul financiar va conta în proporție de 60% în alegerea firmei câștigătoare, în timp ce experiența în domeniu va reprezenta 40%.

Conform angajamentelor asumate, CEO va trebui să aibă în vedere următoarele investiții majore: construcția a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgura si cenusa inchise aferente tremocentralelor Rovinari, Turceni si Isalnita; construcția unui bloc nou in cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova; construcția unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni; construcția a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Isalnita; eficientizarea activităților de exploatare și producere.

CE Oltenia va trebui să prezinte în următoarele luni un plan de restructurare, pentru ca un credit de 1,2 miliarde de lei pe care îl va accesa în martie să se transforme în ajutor de stat.

Vizualizări: 2,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: