Replică a conducerii DSP Gorj în urma procesului cu ITM Gorj. Declarații în premieră despre moartea fostului șef de la Sanepid

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, a răspuns în urma procesului pierdut cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj și a acuzațiilor făcute de reprezentanții acestei instituții. Pe rol sunt mai multe procese, iar Stoian își menține punctul de vedere.

„Nu comentăm hotărârea judecătorească. Vrem să precizăm că instanța de judecată a reținut o altă stare de fapt, deși, toate înscrisurile de la dosar, inclusiv condica de prezență și pontajul, atestau faptul că persoana în cauza nu era în timpul exercitării sarcinilor de serviciu. Menționăm că o să exercităm și căile extraordinare de atac împotriva hotărârii tocmai pentru a nu se crea un precedent“, a spus directorul DSP Gorj, Narcis Stoian.

Potrivit acestuia, există mai multe procese între DSP Gorj și ITM Gorj, în urma cazului Dobrin, dar au fost suspendate până la judecarea procesului în care a fost contestată aplicarea sancțiunii. Unul dintre acestea, în care a fost contestat actul administrativ, a fost câștigat de DSP Gorj la prima instanță, dar a urmat suspendarea, până la finalizarea cauzei pe fond.

ITM Gorj a emis un comunicat de presă în legătură cu procesul câștigat: „Aducem în atenția opiniei publice faptul că indiferent de presiunile făcute, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a câștigat procesul intentat de către Direcția de Sănătate Publică Gorj privind anularea procesului-verbal de cercetare a evenimentului care a avut loc în data de 02.03.2021, la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, a cărui victimă a fost Dobrin Adrian Virgil, angajat al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Instanța a constatat faptul că, la data producerii evenimentului, salariatul Dobrin Adrian Virgil se afla în timpul procesului de muncă ori în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești, contrar celor susținute de către conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj“.


„Avea o stare de tuse și febrilă, iar saturația era 60-70%“


Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a făcut o serie de declarații în premieră în legătură cu decesul colegului său Adrian Dobrin cu privire la perioada premergătoare internării: „În urmă cu un an și jumătate, în data de 1 martie, dacă nu mă înșel, în dimineața zilei, răposatul Adrian Dobrin a venit în curtea DSP împreună cu o colegă cu care fusese la spitalul din Târgu Cărbunești să verifice paturile de la ATI. S-a simțit rău și le-a spus colegilor că nu mai poate să stea la serviciu că se simte rău. A plecat acasă. M-a sunat în jurul orei 9 dimineața și mi-a spus că se simte rău și că se duce acasă, iar dacă starea nu i se va îmbunătăți, se va interna în spital, bănuind că are COVID. În jurul ore 2 m-a sunat și mi-a spus că starea sa este din ce în ce mai rea. Au fost acasă unde stătea împreună cu fosta soție și fata lui doi colegi de-ai noștri, care i-au dus niște pastile. Aceștia mi-au spus că arăta foarte rău și că se simțea obosit și tușea. Le-am spus să-l îndemne să meargă către spital, dar era o fire mai încăpățânată și nu credea că poate să se îmbolnăvească de așa de rău. Dimineața și-a luat mașina personală și a sunat-o pe colega Dănăiață cu care se ducea la acele controale la spitalul din Târgu Cărbunești. A luat-o cu mașina proprie. Nu era îmbrăcat în combinezon, așa cum era de fiecare dată. I-a spus că se simte rău și că merge la Cărbunești. Mi-a spus ulterior că abia au ajuns la Târgu Cărbunești, tușind încontinuu și transpirând. Când au ajuns, au chemat o asistentă să-i facă testul. A fost testat prima dată și a ieșit negativ, iar a doua oară a ieșit pozitiv, după care a fost internat în spital. Din spusele lui Dănăiață, el mai făcuse tratament și în weekend, cu câteva zile înainte de a se interna. Starea lui s-a deteriorat pe parcursul câtorva zile și asta cred că s-a putut observa de către toate persoanele care au stat cu el în casă sa care l-au văzut. Am înțeles că avea o stare de tuse și febrilă, iar saturația era 60-70%“, a spus Stoian.

Vizualizări: 3,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: