Restricții într-o altă comună din Gorj

Au fost impuse restricții într-o altă comună din Gorj din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19. Este vorba de comuna Hurezani, aflată în partea de sud-est a județului. Aici, rata de infectare a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a dispus mai multe măsuri pentru perioada 7 septembrie, ora 00.00 – 20 septembrie, ora 24.00.

Este permisă organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Nunţile, botezurile sau mesele festive sunt permise cu un număr de cel mult 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară.


„Se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), până la capacitatea maximă a spațiului în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Se permite organizarea de evenimente private aferente meselor festive, cum ar fi, fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în exterior sau în interior”, se arată în hotărârea adoptată de CJSU Gorj.


De asemenea, este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în intervalul orar 5,00 – 2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare.


Miercuri, rata de infectare la Hurezani a ajuns la 2,46. Sunt patru cazuri confirmate cu Covid, în ultimele 14 zile, la o populație de puțin peste 1.600 de locuitori. Restricții mai sunt în comuna gorjeană Telești, aflată în scenariul roșu.

Rata de infectare în comuna gorjeană Telești se menține ridicată. Deși au fost închise barurile, restaurantele și sălile de jocuri de noroc, iar nunțile și botezurile sunt interzise, autoritățile județene au impus măsuri restrictive suplimentare.


Ele vizează restricții de circulație pe timp de noapte şi program scurt pentru magazine, valabile în weekend. Asta dacă rata de pozitivare se va menține peste 3,5 la mia de locuitori.


Conform hotărârii nr. 64 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, se interzice circulația în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20:00 – 05:00, fiind exceptate deplasarea în interes profesional, asistență medicală sau alte motive justificate, însă aceste persoane trebuie să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.


De asemenea, „se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 05.00 – 18.00”.


Hotărârea a fost adoptată de CJSU Gorj, în ședința din 6 septembrie, când rata de infectare în Telești era de 4.33, fiind vizată perioada 07 septembrie, ora 00.00 – 20 septembrie, ora 24.00.
Măsurile pentru weekend nu se mai aplică dacă incidența cazurilor este mai mică sau egală cu 3,5. Direcția de Sănătate Publică Gorj a comunicat miercuri pentru comuna Telești o rată de infectare de 3,61. Focarul de coronavirus ar fi izbucnit după ce un localnic ar fi mers la o nuntă, în weekend.

Vizualizări: 3,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: