Școli nepregătite pentru începutul de an școlar

Peste câteva zile va suna din nou clopoțelul, iar elevii se vor reîntoarce în sălile de clasă. Până atunci, autoritățile trebuie să verifice dacă unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Au fost verificate circa 50% din școlile județului Gorj.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, spune că, din datele colectate până în prezent, 10% din unitățile școlare nu funcționează așa cum trebuie. Echipele de control sunt formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii Gorj.

”Echipe mixte formate de reprezentanți ai Prefecturii Gorj, DSP și ISJ, efectuează în aceste zile controale la toate școlile din județ. Până luni erau încheiate controale la aproximativ 50% din școli. Această proporție a fost și centralizată. În urma centralizării, 90% din școlile verificate corespund din punct de vedere sanitar și au avizele ISU. În celelalte școli, fiind vorba despre 10%, mai sunt de efectuat lucrări de igienizare, se dau cu vopsele, se curăță băile și sălile de clasă. În cursul zilei de miercuri se vor încheia verificările”, a spus prefectul Corneliu Răducan Morega.

Noul an școlar începe luni, 13 septembrie 2021.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: