Reţeaua de apă de la Bumbeşti Piţic, finalizată până la sfârşitul anului

Localnicii din Bumbeşti Piţic se vor putea racorda la reţeaua de alimentare cu apă în primăvara anului viitor. Potrivit autorităţilor, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Primarul Michy Nioaţă spune că, în prima fază, sistemul de alimentare cu apă va fi gestionat de către primărie, însă există şi posibilitatea de a fi predat la Aparegio. Cert este că va fi contorizat consumul de apă al populaţiei. Comuna Bumbeşti Piţic se află printre localităţile care au aderat la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ADIA.

Reţeaua de alimentare cu apă a comunei Bumbeşti Piţic este finalizată în proporţie de 85%. În momentul de faţă, conducta este introdusă pe drumurile principale, iar autorităţile spun că trebuie montate bazinele şi făcute analizele la apă. De asemenea, s-a finalizat şi forarea celor patru puţuri impuse de proiect. „Am terminat de forat puţurile, vrem să punem bazinele şi să facem analizele la apă, să vedem cât e apa de potabilă şi ce staţie de tratare luăm. Mai avem partea electrică, să montăm transformatorul. Aş vrea ca, până la sfârşitul anului, să fac proba pe conducta principală. Mai durează puţin procedura cu RENEL, trebuie să facem proiect şi să ducem cablul de la un transformator acolo”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic.
Localnicii se vor putea racorda la reţeaua de apă în primăvară, după ce vor fi efectuate şi extinderile pe drumurile laterale. Edilul local spune că, în prima fază, sistemul de alimentare cu apă va fi gestionat de către primărie, însă există şi posibilitatea de a fi predat la Aparegio. Cert este că va fi contorizat consumul de apă al populaţiei. „Vom încerca să gestionăm noi sistemul de alimentare cu apă, dar dacă nu ne vom descurca vom cere ajutor la Aparegio. Apa va fi contorizată pentru că va trebui să acoperim cheltuielile cu utilităţile. Încă nu am stabilit cât vor trebui să plătească oamenii pentru un metru cub de apă”, a precizat Michy Nioaţă.
VALOARE
Reţeaua de alimentare va fi introdusă pe aproximativ 18,6 kilometri. Iniţial, valoarea investiţiei a fost estimată la 7 milioane de lei, însă licitaţia a fost câştigată de firma Euro Audit din Târgovişte la preţul de 4,4 milioane de lei. 

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: