Rețetă simplă și rapidă pentru drobul de miel

Din tradiția mâncărurilor de Paște românești nu lipsește drobul de miel. Gospodinele obișnuiesc să îl prepara acasă cu organe de miel și multă verdeață.

Drobul de miel este un fel de mâncare tradițional românesc, care este obținut prin combinarea organelor interne ale mielului (cum ar fi ficatul, plămânii, inima, rinichii etc.) cu ouă, ceapă și verdeață, și apoi fiert sau copt într-un castron acoperit cu frunze de viță de vie sau de varză. Iată cum poți pregăti drobul de miel.

Ingrediente:

    1 kg de organe interne de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi etc.)

    4-5 ouă

    1 ceapă mare

    1 legătură de verdeață (pătrunjel, leuștean, mărar)

    150-200 g de orez

    Sare și piper

    Frunze de viță de vie sau de varză pentru a acoperi castronul

Mod de preparare:

Începe prin a spăla organele interne de miel cu apă rece, apoi taie-le în bucăți mici. Pune-le la fiert în apă cu sare timp de 30 de minute. În acest timp, poți să gătești orezul într-o oală separată.

După ce organele s-au fiert, scurge apa și pasează-le cu ajutorul unui blender sau mixer. Adaugă ouăle, ceapa tocată fin și verdeața mărunțită în pasta obținută și amestecă bine. Adaugă și orezul fiert în amestec și continuă să amesteci. Asezonează cu sare și piper după gust.

Așază frunzele de viță de vie sau de varză într-un castron, astfel încât să acopere fundul și pereții castronului. Toarnă amestecul de drob în castron și acoperă-l cu frunzele rămase.

Pune castronul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius și coace timp de 45-60 de minute, până când drobul este rumenit și a căpătat consistența dorită.

După ce este gata, lasă drobul să se răcească timp de câteva minute, apoi scoate-l din castron și servește-l cald alături de mămăligă sau cartofi copți.

Vizualizări: 713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: