„Revoluţia fiscală” taie investiţiile din Gorj. „Va fi o lovitură!”

Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va reduce semnificativ bugetele primăriilor din Gorj, iar edilii sunt hotărâţi să renunţe la investiţii pentru a nu întâmpina dificultăţi la plata salariilor ori a utilităţilor.

Consilierul municipal PNL Mihai Paraschiv susţine că au fost făcute socoteli şi la Primăria Târgu Jiu. Reşedinţa de judeţ va fi cel mai grav afectată de modificările aduse Codului Fiscal. „Din informaţiile pe care le am, bugetul va fi cu mult diminuat pe anul viitor. După calculele primăriei, bugetul va fi cu 400 sau 500 de miliarde de lei vechi. Va fi o lovitură. Sunt foarte multe investiţii pe raza municipiului. E o posibilitate să nu poţi achita salariile angajaţilor. Va trebui umblat la investiţii, subvenţii sau salarii. Din punctul meu de vedere, această «Revoluţie fiscală» nu există şi mai mult încurcă”, a declarat, la Radio Infinit, Mihai Paraschiv.

Calculele primarilor

Calcule au făcut şi primarii din judeţ, care spun că transferul contribuţiilor se va vedea direct în bugetul administraţiilor pe care le conduc. În timp ce unii trag un semnal de alarmă, alţii aşteaptă ca promisiunile guvernanţilor să se concretizeze şi să mai primească bani pentru a-şi completa bugetele de anul viitor. „Am iniţiat un proiect de hotărâre pentru ca nivelul taxelor şi impozitelor să rămână la nivelul din acest an. Avem un oraş destul de sărac. Eu am convingerea că vor înţelege oamenii dacă vom fi nevoiţi să mai reducem din investiţiile din oraş, investiţii din fonduri proprii”, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Aşteaptă bani de la Guvern

Şi la Tismana se va renunţa la investiţiile de anul viitor dacă bugetul nu va fi rotunjit de Ministerul Finanţelor, susţine edilul Marian Slivilescu: „Din ceea ce ştim, este o afectare cu 30% a sumelor care vin pe linia de salarii. Este semnificativă. Dacă Ministerul Finanţelor ne va mai aloca bani ca bugetul pe anul viitor să fie tot ca acest an, nu vor fi probleme. Aşteptăm să vedem cum se rezolvă. Acest procent este destul de mare. Noi avem patru întreprinderi care contribuie la noi şi sumele nu sunt atât de mari încât să influenţeze decisiv bugetul nostru”.

Taxe neschimbate

Taxele vor rămâne la fel şi în oraşul Târgu Cărbuneşti. „Noi, încă din luna mai, am votat taxele şi impozitele locale pentru anul 2018. Sunt aceleaşi ca şi pentru 2017. Nu s-a discutat să majorăm aceste taxe. Când am făcut aceea majorare, în 2016, ne-am consultat cu persoanele juridice de pe raza oraşului”, a explicat primarul Dănuţ Birău.

Impozitele nu vor fi majorate în Gorj, este asigurarea tot mai multor primari.

Vizualizări: 1,174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: