Ponta se ocupă de „Noul Drum al Mătăsii”

Vă vine să credeţi sau nu, dar deputatul de Gorj este una din cele nouă persoane alese în cadrul unei întâlniri ce a avut loc în capitala Chinei să facă parte din structura unei organizaţii nonguvernamentale ce va implementa mega-proiectul denumit „Noul Drum al Mătăsii”.

Prin proiectul respectiv, chinezii vor să refacă vechiul drum al mătăsii, care unea state din Asia Orientală până în Europa. Totul e menit să ducă la dezvoltarea unor afaceri în următorii ani de sute de miliarde de euro, interesul pentru proiectul în cauză fiind unul uriaş.

Ponta a fost plecat din ţară tocmai cu acest scop, fiind prezent la Beijing vreme de două zile, după cum a mărturisit pe contul său de Facebook. Miercuri a fost însă prezent în România pentru că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut termen în procesul în care e judecat alături de Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari.

Ultima locaţie, Rovinari, este şi cea în care, când a fost premier, deputatul a promis construirea unui nou grup energetic în colaborare cu chinezii. După noua deplasare pe care a avut-o la Beijing, deputatul a ajuns la concluzia că doar România nu e interesată să atragă investitori chinezi pentru că alte ţări vecine nouă deja pregătesc covorul roşu şi îşi fac strategii bine puse la punct, menite să le asigure dezvoltarea din relaţia cu China. „Proiecte energetice care ar aduce în România 7,5 miliarde de dolari sunt îngropate în incompetenţa şi chiar prostia care definesc Ministerul Energiei în 2017 (chiar mai rău decât 2016). Alte mari proiecte de infrastructură sunt ignorate (probabil pentru că nu lucrează cu TELDRUM)/ chiar şi proiectele pe agricultură şi industrie alimentară lansate în 2013-14 au rămas orfane în 2017 (într-un an întreg Ministerul Agriculturii nu a reuşit să pună o simplă semnătură pe un «Acord România-China privind exportul de lucernă»)!”, susţine Ponta.

Deputatul nu şi-a încheiat postarea pe Facebook înainte de a critica Guvernul pentru incompetenţa de care dă dovadă în relaţiile cu China, asta deşi tocmai înainte să plece la chinezi Ponta anunţa că nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului condus de Mihai Tudose, poziţionându-se automat de partea „incompetenţilor” pe care îi critică însă toată ziua pe reţelele de socializare.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: