Riscă să rămână fără apă chiar de sărbători

Autorităţile locale din Săcelu, județul Gorj, au veşti proaste pentru localnici. Aceştia ar putea rămâne fără apă la robinet chiar de sărbători. Primarul dă vina pe consilierii locali care lipsesc de la ședințe. Societatea care asigurară furnizarea apei în localitate poate fi debranşată oricând de la electricitate.

Societatea care se ocupă de furnizarea apei potabile în comuna Săcelu este în subordinea Consiliului Local. Situaţia financiară a acesteia nu este tocmai bună. Cei trei angajaţi nu şi-au primit salariile de 5 luni şi nu sunt bani pentru plata facturii la energia electrică.

Oricând sistemul de alimentare cu apă poate fi debranşat. "Noi voiam să dăm ceva bani de la bugetul local către această socieate aflată în pragul falimentului, dar trebuie să trecem proiectul prin Consiliul Local şi consilierii nu vin. În momentul de faţă societatea nu mai are bani de funcţionare. Nu au bani să plătească facturile şi oricând le poate tăia curentul. Să nu mai spun că salariaţii muncesc fără bani de şase luni. Se cheltuiesc bani pentru analizele apei, pentru autorizaţii. Nu este aşa de simplu. Cel mai probabil se va sista alimentarea cu apă", a precizat Florin Jurebie, primarul din Săcelu.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: