Recrutare pentru colegiile naționale militare

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj se află în plină campanie de recrutare a tinerilor dornici de a urma un colegiu naţional militar. Ne adresăm elevilor claselor a VIII-a absolvenţi ai învăţământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere cu vârsta de până la 16 de ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere la una din instituţiile militare de învăţământ:

 Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova;

 Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba;

 Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava;

 Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj;

 Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanţa, judeţul Constanţa.

Durata studiilor este de 4 ani.

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare dar şi cele extracuriculare oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru recrutarea tinerilor care doresc să devină elevi ai colegilor naţionale militare se primesc candidaţi care îndeplinesc criteriile generale şi specifice de recrutare.

Termenul limită de înscriere este până la 31.01.2020. La înscriere, candidatul are nevoie de actul de identitate sau certificatul de naştere şi trebuie să fie însoţit de unul din părinţi sau reprezentantul legal.

Candidaţii înscrişi susţin probe de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia, examinare medicală la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Dr. Ştefan Odobleja Craiova şi examen de admitere la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Gorj, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 08.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253215563.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro şi pe site-ul Centrului militar judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: