Rody Candy, arădeanca de la Dănești care face prăjituri eco

A părăsit oraşul natal din Arad pentru a-și urma marea iubire în urmă cu cinci ani, iar acum nu conteneşte în a-i uimi pe oamenii din Dănești, județul Gorj, cu prăjiturile ei. Rody Candy, căci așa și-a căpătat porecla, face niște prăjituri minunate, iar secretul este că folosește doar ingrediente din propria-i gospodărie și din cele proaspete. A învățat de mititică să facă blaturi sau creme fine, iar astăzi este maestru în bucătărie. Meseria și pasiunea pentru dulciuri deopotrivă le-a furat de la o vecină, măicuță, care gătea pentru evenimentele din comuna natală.

Doamna Rodica a copilărit la Gurahonț, în județul Arad, și chiar dacă a plecat de cinci ani de acolo încă își mai păstrează accentul, dar și priceperea de ardeleancă. Primul pandișpan l-a făcut la zece ani și spune despre el că a ieșit aproape perfect. ”Rețeta mea preferată este Doboșul, tocmai pentru că este mai dificil de făcut, este din multe foi și trebuie să respecți foarte bine cantitățile. De asemenea, la orice prăjitură sunt importante ingredientele, de care folosești. Noi cam avem în gospodărie tot ce ne trebuie și atunci cumpăr din comerț doar acele ingrediente pe care nu le pot face eu în gospodărie”, povestește Rody Candy.
Și cum prăjituritul este principala sa activitate, Rody spune că urmărește cu mare atenție emisiunile tv de profil și chiar pune în practică multe din rețetele faimoșilor chefi. De la brioșe cu tot felul de creme fine și gustoase, până la cheescake, tiramisu sau torturi din marțipan, toate sunt preferatele ardelencei. Are acasă și trei caiete cu rețete pe care le-a moștenit de la mama și vecina ei și pe care nu le-ar da pentru nimic în lume.
Aspiraţiile tinerei sunt mari, speră ca într-o zi să-și deschidă o mică afacere cu prăjituri și chiar se pregătește intens pentru asta. Recent s-a înscris la un curs de patiserie, pentru că toată priceperea sa este pur talent, dar ca în oricare altă activitate ai nevoie de calificări. ”Aici la noi în sat i-am cucerit pe toți cu prăjiturile mele. Încerc să-mi promovez și pe facebook prăjiturile, am și susținători și întotdeauna mă încurajează cu postările lor. Eu sunt sinceră cu toți cei care gustă prăjiturile mele. De exemplu, nu sunt fan al marțipanului, însă cam multă lume îl preferă. Nu sunt fan pentru că trage mult la cântar, este foarte dulce. Este bun doar ca estetică, poți realiza modele minunate din el, însă la gust lasă de dorit”, mărturisește Rody Candy.
Povestea ardelencei de la Dănești, dar și rețete inedite de prăjituri puteți afla vineri seara, de la 19.00, la Accent Tv, în cadrul emisiunii ”Despre noi, oamenii”.

Vizualizări: 9,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: