Romanescu a cerut rezilierea contractului, consilierii au refuzat

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut Consiliului Local să rezilieze contractul cu firma care întreține stațiile de autobuz din municipiu, în schimbul unor spații publicitare. Consilierii au respins propunerea, poate și pentru că vine în perioada preelectorală, când spațiile de afișaj sunt foarte râvnite de politicieni.

Euromedia Group SRL este unul din marii jucători de pe piața afișajului stradal și are contract cu Primăria Târgu Jiu încă din 2006. Este o firmă despre care presa centrală a scris de-a lungul vremii că este controlată de Sebastian Ghiță, dar și de alți politicieni din zona PSD-Ponta.

Discuții cu privire la relația acestei firme cu Primăria Târgu Jiu au apărut în fiecare an electoral, când stațiile Transloc erau dominate de afișajul PSD. Deloc întâmplător, abia în august 2020, cu o lună înainte de alegeri, administrația liberală a municipiului a constatat că firma nu și-a îndeplinit obligațiile în toți acești ani.

Primarul liberal Marcel Romanescu a inițiat proiectul de hotărâre prin care spera să obțină rezilierea contractului, invocând următoarele motive: stațiile de călători nu sunt întreținute și recondiționate, sistemul de iluminare cu neoane nu a fost înlocuit cu leduri, modernizare nu s-a mai făcut după primul an de contract.

Majoritatea politică din Consiliul Local Târgu Jiu este însă în jurul PSD, astfel că proiectul lui Romanescu a fost respins. Au votat “pentru” doar patru consilieri liberali, s-au opus Eduard Lădaru și Liliana Luca de la PSD, iar ceilalți s-au abținut.

Mihai Paraschiv, directorul numit în timpul administrației PNL la societatea de transport public Transloc SA Târgu Jiu, a anunțat pe pagina de socializare că va prezenta săptămâna viitoare culisele acestei afaceri, publicând și fotografii cu stațiile care arată jalnic. Păcat că a făcut această constatare la trei ani de la instalarea primarului liberal și taman în campanie electorală.

Vizualizări: 1,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: