Amendă pentru un consilier PNL

Bebe Tauru, consilier local liberal în comuna gorjeană Urdari, a fost amendat joi, după ce s-a lăudat pe pagina de socializare cu o acțiune. Tauru a echipat un grup de copii în culorile PNL, după care aceștia au plecat prin comună pe biciclete.

Sub pretextul promovării sportului și mișcării în aer liber, copiii au fost folosiți pentru a promova imaginea partidului.

Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări, organizatorul acțiunii fiind sancționat pentru că cei mici nu aveau măști de protecție și nu au respectat distanțarea socială. "În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, un bărbat de 46 de ani, din comuna Urdari, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020, întrucât la data de 12 august a.c. a încălcat prevederile legale privind desfășurarea în aer liber a activităților recreativ-sportive, organizând un grup mai mare de 10 persoane care s-au deplasat cu ajutorul bicicletelor, pe raza localității Urdari, fără respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă", a precizat joi IPJ Gorj.

Potrivit legii, "folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă". Din acest punct de vedere, acțiunea PNL de la Urdari a fost la limita legii, fiind mascată sub o așa-zisă activitate sportivă.

După ce poliția a făcut verificări, Bebe Tauru a șters postarea de pe pagina de socializare. (A.A.)

Galerie foto


Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: