Romanescu, acuze explicite la adresa lui Vîlceanu

Posibila candidatură a lui Cerasel Cuteanu la alegerile europarlamentare l-a scos din sărite pe primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. Acesta nu înţelege cum de preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a fost să-i depună dosarul la Bucureşti, câtă vreme Cuteanu l-a atacat „furibund”, timp de doi ani. Romanescu spune că nu vrea să creadă că este o legătură între atacurile de care a avut parte din partea lui Cuteanu şi deputatul Vîlceanu.

Marcel Romanescu a vrut să candideze în 2016 la Primăria Târgu Jiu, dar nu a fost lăsat de şefii de partid, deşi a ieşit cel mai bine în sondajul de opinie. Au fost măsuraţi cinci candidaţi, dar în luptă a fost aruncat un al şaselea, care avea o notorietate extrem de mică. Romanescu spune că nu a fost pus candidat şi pentru că era atacat de Cuteanu şi s-a considerat că nu are o imagine bună. Acum se întreabă dacă nu cumva acesta a fost pus să îl atace chiar de oameni din partid. „Au ieşit la suprafaţă foarte multe lucruri pe care le simţeam, dar nu le puteam proba. Înainte de campania din 2016, atunci când, deşi câştigasem un sondaj cu un rezultat apreciabil, nu am fost desemnat candidat, a fost un atac furibund al acestui domn. Un atac de vreo 5-6 luni înainte de posibila candidatură. Nu am fost desemnat candidat, invocându-se la Bucureşti inclusiv aceste atacuri. Cum să îl punem candidat, nu vedeţi ce scrie presa? Aşa se prezenta la Bucureşti situaţia”, a spus Marcel Romanescu la Gorj TV.

Acum, Romanescu se întreabă dacă nu cumva Dan Vîlceanu are vreo legătură cu aceste atacuri la adresa lui. „În campania din 2017, la fel, atacuri furibunde, şi înainte de campanie, şi în timpul campaniei. Acum aflu cu surprindere că omul care a atacat candidatul PNL doi ani la rând este susţinut de către domnul Dan Vîlceanu. Oare e o întâmplare? Eu vreau să fiu naiv, să cred că este o întâmplare. Vreau să cred că nu este o legătură între atacurile din ultimii doi ani şi candidatura domnului Cuteanu, depusă de domnul Vîlceanu la Bucureşti”, a comentat Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu spune că, dacă partidul va accepta această candidatură, înseamnă că vrea să se despartă de el. „Dacă PNL, după ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, acceptă o astfel de candidatură, înseamnă că vrea să se despartă de Marcel Romanescu. Asta a fost intenţia, presupun”, a spus Romanescu, care a precizat că el nu va pleca din partid.

Vîlceanu aşteaptă explicaţii de la primar

Preşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că refuză să deschidă subiecte care nu fac bine partidului. „Dacă există astfel de acuze sau suspiciuni, aştept şedinţa de birou de săptămâna viitoare şi le discutăm. Dacă aceste afirmaţii sunt adevărate, bineînţeles că aşteptăm o explicaţie. Dacă nu există explicaţii, ar trebui să ştim şi noi ce urmăreşte domnul primar”, a spus Vîlceanu la Radio Infinit, precizând că a explicat deja circumstanţele în care Cerasel Cuteanu a depus cererea de candidatură.

Propus de PNL Motru? Jianu zice că nu!

Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, a explicat cum a apărut candidatura lui Cuteanu. „Aşa cum Marcel Romanescu l-a propus pe domnul Leuştean, aşa cum eu l-am propus pe Romanescu, organizaţia PNL Motru l-a propus pe Cerasel Cuteanu”, a spus Pecingină. Varianta nu este confirmată de primarul liberal de la Motru, Gigel Jianu. „Nu l-a propus PNL Motru. Pe mine doar m-a sunat o cunoştinţă comună să-mi ceară numărul lui Dan Vîlceanu, pentru a discuta această problemă cu el. Domnul Cuteanu nu este la noi în organizaţie, deşi mi-ar fi plăcut să fie, aşa cum îmi doresc să vină cât mai mulţi simpatizanţi ai PNL. Este adevărat că l-am întâlnit în sediul partidului, era şi domnul Vîlceanu, erau şi alţi membri, dar nu ştiam despre ce este vorba. Eram doar în trecere”, a precizat Jianu.

Vizualizări: 1,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: