Romanescu ameninţă Aparegio cu judecata. Replică: Nu avem contract!

Primarul Marcel Romanescu ameninţă societatea Aparegio cu judecata. Edilul susţine că directorul Traian Pătrăşcoiu nu-i mai răspunde la telefon şi nici nu participă la şedinţele operative. Romanescu i-a transmis să caute soluţii pentru ca sistemul de canalizare din strada 14 Octombrie să funcţioneze aşa cum trebuie.

Primarul Romanescu susţine că cea mai bună soluţie ar fi ca această investiţie să fie refăcută. În acest mod, episoadele în care curţile şi străzile se inundă după fiecare ploaie mai serioasă nu s-ar mai repeta. „Întotdeauna când sunt astfel de precipitaţii apar probleme în toate oraşele. Pe de altă parte, este o problemă pe care Aparegio nu o gestionează corespunzător. Este o problemă şi pe strada 14 Octombrie. Le-am acordat tot sprijinul pentru a putea să refacă lucrarea acolo unde pe o anumită zonă lucrurile nu funcţionează normal. Toată apa de pe strada Vasile Alecsandri, Brâncuşi şi acel bulevard care trece prin faţa Pieţei Mari se deversează în 14 Octombrie. Dacă acea canalizare nu este funcţională, e clar că vedem ce se întâmplă. Urgent trebuie să intervină pe 14 Octombrie. Lucrarea de canalizare de acolo trebuie refăcută. Cred că este singura soluţie pentru a putea prelua tot ce înseamnă canalizare şi ape pluviale de pe zona de centru”, a fost mesajul primarului Romanescu.

Dacă nu va găsi înţelegere, edilul se gândeşte chiar să dea operatorul de apă în judecată. „Atâta timp cât sunt reprezentantul cetăţenilor, asta am şi dat să facă juriştii. Să găsească toate soluţiile, inclusiv o astfel de variantă. Cetăţenii sunt afectaţi şi trebuie să mergem pe o astfel de variantă dacă nu vor de bunăvoie să vină cu o soluţie pentru rezolvarea problemei în zona respectivă. Am încercat să găsesc mereu o cale de comunicare. Din păcate, la Aparegio există o obtuzitate în ceea ce ne priveşte şi nu este în regulă, pentru că societatea trăieşte, în mare parte, datorită municipalităţii târgujienilor şi din banii pe care îi primeşte de la oamenii din Târgu Jiu. De vreo două luni, domnul director nici măcar nu se prezintă la şedinţele operative. Societatea este operator. Are un contract şi trebuie să respecte acel contract pe care îl are cu Primăria şi cu Consiliul Local Târgu Jiu”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

În replică, conducerea Aparegio a transmis un comunicat de presă în care a ţinut să specifice faptul că nu are niciun contract cu Primăria Târgu Jiu în ceea ce priveşte gestionarea apelor pluviale. „Deoarece 75% din reţelele de apă uzată (menajere) predate de către UAT Târgu Jiu în exploatare către Aparegio Gorj SA, prin contractul de delegare, sunt reţele mixte, operatorul a făcut demersuri către Primăria Târgu Jiu pentru a primi suprafeţele totale ale municipalităţii pe categorii  (suprafeţe betonate, acoperişuri, spaţii verzi, trotuare dalate) pentru a se putea negocia cele 2 preţuri/m3 de apă pluvială lunară (procent care ajunge în staţia de epurare şi procent care ajunge la emisar). S-a solicitat o comisie mixtă primărie-operator pentru a face o analiză cu toate străzile unde reţelele de apă şi canal intră în reabilitare pentru a se puncta soluţia tehnică de captare şi dirijare a apelor pluviale (facem precizarea că prin programul POIM, Uniunea Europeană şi Guvernul României finanţează reabilitarea de reţele de canalizare, dar nu finanţează reţelele pentru apele pluviale). Menţionăm că nu sunt rezolvate problemele istorice apărute în  momentul executării digurilor de la lacurile de acumulare ale Hidroconstrucţia SA, problemă care datează din anul 1980”, se arată într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 1,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: