Acces blocat sub pasarela din Târgu Jiu. Pietonii, revoltaţi!

Un gard de fier a fost amenajat sub pasarela din Târgu Jiu, cu scopul de a împiedica accesul pietonilor. Autorităţile locale spun că lucrarea a fost realizată, ilegal, de Căile Ferate Române. Cert este că unii pietoni ignoră obstacolul şi sar gardul pentru a trece dintr-o parte în alta.

Gardul a fost realizat marţi, 4 septembrie, şi este din ţevi solide din fier, sudate. Acesta blochează accesul celor care treceau calea ferată dinspre zona statuii lui Tudor Vladimirescu spre sediul instituţiilor de mediu. Oamenii care tranzitează zilnic prin zonă s-au revoltat când au văzut că trebuie să ocolească pe pasarelă ca să ajungă dintr-o parte în alta. „Nu e un lucru normal. S-au întâmplat accidente, ceva? Măcar să treci cu picioarele, nu se poate aşa ceva. Eu de ani de zile trec pe aici şi nu s-a pus problema de aşa ceva. Cine a fost cu iniţiativa? Pentru orice eventualitate, să pună un semnal de avertizare, unul luminos. Nu pui gard. Pentru ce au închis, nu pot să-mi închipui”, a spus un biciclist supărat.

Mai mult decât atât, unii pietoni nu s-au lăsat intimidaţi de obstacolul care le-a ieşit în cale şi au sărit gardul pentru a ajunge unde doreau.

Curios este faptul că autorităţile locale din Târgu Jiu nu au ştiut de amenajarea acestui gard. Primarul Marcel Romanescu spune că CFR a construit ilegal gardul. „Am trimis Poliţia Locală să ia măsurile necesare. Gardul nu este făcut de noi, ci de cei de la CFR. Nu am vorbit cu ei, la CFR, la Gorj, nici nu ştii cu cine să iei legătura. Am verificat, nu au autorizaţie de construcţie. Din ceea ce am discutat cu doamna Pasăre de la Urbanism, este nevoie de autorizaţie de construcţie. Chiar dacă este în zona căii ferate, este nevoie de autorizaţie de construcţie”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 8,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: