Romanescu lămurește promovarea lui Văcaru: Trebuia cineva care să ne unească

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat joi că la propunerea sa, directorul acestei asociații va fi Alin Văcaru, iar vineri a explicat și de ce. ”Aveam nevoie de cineva care să ne unească”, a spus Romanescu. 

Numirea a fost surprinzătoare, iar argumentele care stau la baza ei și mai și. Văcaru și-a început activitatea la PSD, partid care l-a promovat pe lista de parlamentari și prefect. Ulterior, a plecat la Pro România, partidul lui Victor Ponta. 

Pro România este un partid care ajută la majoritatea primarului Romanescu în Consiliul Local. Romanescu a explicat la Radio Infinit că a luat decizia după ce a vorbit și cu președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, și că Văcaru ”unește” membrii acestei asociații. ”Trebuia luat în calcul imediat găsirea unei persoane care să conducă executiv zona metropolitană. Am avut mai multe discuții cu Cosmin Popescu, președintele Consiliul Județean, cu o parte dintre membrii din Comitetul director, din Consiliul director al zonei metropolitane și ne interesa o persoană care să poată să ne unească. Interesul nostru era să aducem un om care a lucrat pe de o parte în administrație și care poate să aibă conexiunile necesare la București pentru a putea dezvolta zona metropolitană, pe de altă parte, un om care să nu fie asimilat nici PNL, nici Partidului Social Democrat”, a declarat Romanescu.

Zece localități din jurul municipiului Târgu Jiu au fondat o asociație a zonei metropolitane, cu scopul de a accesa fonduri prin care să dezvolte aceste localități.

Vizualizări: 2,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: