Cod galben de ninsori și viscol la munte. Cum se circulă spre Rânca!

Dacă aveți în plan să urcați la munte în acest weekend verificați prognoza meteo și starea drumurilor înainte să plecați de acasă. Este în vigoare un cod galben de ninsori și viscol până duminică. Atenționarea meteorologilor vizează și zona de munte a județului Gorj. În Rânca, ninge abundent de noaptea trecută, iar utilajele pentru deszăpezire au acționat continuu. În prezent, se circulă în condiții de iarnă spre stațiunea montană. Drumarii au avut de lucru și în alte zone din județ pentru că în multe localități s-a depus un strat de zăpadă de câțiva centimetri. 

Codul galben de ninsori si viscol este valabil pana duminica dimineata si vizeaza si zona de nord a judetului Gorj. Meteorologii au anuntat precipitații predominant sub formă de ninsoare și ca se va depune strat de zăpadă în medie de 10-15 cm. 

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h si, la altitudini mai mari, va viscoli zapada proaspat depusa. 

Pe Drumul Național 67C, catre statiunea Ranca, drumarii actioneaza fara oprire mai ales ca se anunta un nou weekend aglomerat la munte. De asemenea, s-a intervenit, noaptea trecuta, si in alte zone unde s-a depus deja zapada. In zona Godeanu, pe Defileul Jiului si zona Colibași. 

A nins si in alte localitati. Si peste municipiul Targu Jiu, s-a așezat un strat subtire de zapada la primele ore ale diminetii de sâmbătă.

Vizualizări: 1,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: