România a importat energie electrică la un preț de trei ori mai mare decât a produs CE Oltenia

România a importat, anul trecut, 6TWh energie electrică, cam tot atât cât au produs termocentralele pe cărbune, care au mers doar la 30% din capacitate. Afirmația îi aparține parlamentarului Radu Miruță. Deputatul a scris pe Facebook că România a importat energie electrică la un preț de trei ori mai mare decât cel la care a produs compania din Gorj.

”În tot acest context, pe cifre, CE Oltenia a avut un cost de producție de 510 RON/MWh, incluzând în acest cost și prețul certificatelor de carbon asociate taxei de poluare.

România, așadar, a importat energie electrică în anul 2022 la un preț de 3 ori mai mare decât prețul la care a produs CE Oltenia, dar celor de la PSD și PNL le sticlesc ochii pe tăiatul acestui complex și pe ducerea lui la fier vechi…fără nicio soluție în schimb. CE Oltenia, cu ce rămâne autorizat sa funcționeze, poate produce de două ori mai multă energie decât importă România”, este mesajul deputatului Radu Miruță.

Marți seara, potrivit datelor furnizate de Transelectrica, cărbunele asigura circa o mie de MW, fiind pe locul patru, după hidrocentrale și eoliene.

Vizualizări: 1,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: