Noua conducere a Complexului Energetic Oltenia nu știe

Nu știe nimic. Nu știe câți oameni se încadrează să se pensioneze prin aplicarea legii 197/2021 până când nu va fi publicată în Monitorul Oficial. Când va fi publicată această lege, se luminează și conducerea companiei cu privire la efectele ei. Noul președinte al Directoratului, Dan Iulius Plaveți, a avut o singură ieșire publică, și aceea dintr-o eroare, pentru că a răspuns la un număr pe care nu-l știa, când a declarat că va urma planul de restructurare. 


Pandurul a solicitat CEO un punct de vedere imediat după ce Înalta Curte de Casație și justiție s-a pronunțat favorabil pe solicitarea făcută de sindicate. Astfel, conform ICCJ legea se aplică. După câteva zile bune, răspunsul este de-a dreptul năucitor. 

CE Oltenia nu vrea să dea nicio informație legat de efectele pe care legea le va avea supra personalului companiei și deficitul până când nu este publicată în Monitorul Oficial. 

”Legea nr 197/2021 pentru modificarea și completare a Legii nr 263 /2010 privind sistemul unitar de pensii publice și normele de aplicare au revizuit și corectat prevederile referitoare la condițiile de muncă modificate în anul 2001 pentru salariații din activitatea de producere energie electrice și extracția cărbunelui. Interpretarea juridică diferită a acestor prevederi pentru reducerea vârstei de pensionare a necesitat clarificări în partea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia acestei instanțe emisă în data de 13.03.2023 urmează a fi motivată și publicată în Monitorul Oficial. Ulterior motivării deciziei vor exista elementele necesare estimări influenței asupra personalului CE Oltenia și posibilitatea stabilirii numărului de angajați care pot îndeplini condițiile de pensionare. Drept urmare, în acest moment nu se poate estima influența asupra planului de restructurare a CE Oltenia”, este răspunsul oficial al companiei. 

Vizualizări: 6,190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: