Românii donează! Câţi bani s-au strâns!

Cumințenia pământului: 138.188 de euro s-au strâns, până în prezent, prin subscripția publică, 50% după lansarea campaniei naționale de susținere. Guvernul României mulțumește tuturor românilor și companiilor care s-au implicat, până în prezent, în campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși 'Cumințenia pământului'.
În semn de respect și în virtutea transparenței totale, Guvernul se angajează să anunțe periodic, pe 1 și 15 ale fiecărei luni, până pe 30 septembrie, sumele strânse în cadrul subscripției publice.
Subscripția publică a reușit să adune, până la ora actuală, 138.188 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse acum la dispoziție, din care 49.606 euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 8.875 de euro prin intermediul eMag.ro și 79.707 euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii. 50% din fondurile adunate au venit după lansarea campaniei naționale de susținere, prin 3.455 de donații, persoane fizice și companii.
Inițiativa are nevoie, în continuare, de susținerea cât mai multor români și companii din România. Este unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să protejeze și să salveze patrimoniul național, dar și să întărească solidaritatea dintre stat și societate.
Achiziția operei se poate face printr-un efort conjugat al statului român și al cetățenilor: suma de 5 milioane de euro a fost alocată deja de Guvern și e nevoie ca 6 milioane de euro să fie colectate prin intermediul contribuțiilor voluntare ale persoanelor private și cele juridice, până, cel târziu, pe 30 septembrie 2016.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: