Românii îi sărbătoresc pe Daniel și Daniela!

Românii sărbătoresc  pe data de 17 decembrie pe Sfântul Daniel și transmit cu această ocazie mesaje pentru cei dragi. Există numeroși români care poartă numele acestui sfânt și sărbătoresc ziua onomastică.

Cei care poartă numele Dana sau Daniela, Dănuț sau Daniel, primesc mesaje de felicitare pe data de 17 decembrie, când este sărbătorit în calendarul ortodox acest sfânt prooroc din Vechiul Testament, Sfântul Daniel.

În conștiința românilor, Sfântul Daniel este ocrotitorul celor plecați în pribegie, al imigranților și al celor plecați în exil. Numele Daniel este foarte popular la noi în țară și numeroși români sunt botezați cu numele Dan, Daniel sau Dănuț și Dănel. De asemenea, variantele feminine ale acestui nume sunt și ele foarte populare. Aproape fiecare dintre noi cunoaște fete sau femei care poartă numele Dana, Daniela sau Dănuța. Cei care poartă numele Sfântului Prooroc Daniel trebuie să știe că numele acesta în ebraica veche se traducea prin expresia ”Dumnezeu este Judecătorul meu”.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: