Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2023

În conformitate cu datele centralizate de către compania Google, cutremurele, inteligența artificială, evenimentele globale și filmele românești s-au clasat în fruntea căutărilor românilor pe internet în 2023. 

Unul dintre subiectele de maxim interes pentru români a fost activitatea seismică, cu un accent deosebit pe cutremure. Un cutremur cu magnitudine peste 5 grade pe scara Richter, produs în Gorj în februarie și tragicul seism din Turcia, au generat o creștere semnificativă a căutărilor pe Google legate de cutremure.

În ceea ce privește tehnologia, Inteligența Artificială a captat atenția publicului român. În paralel, evenimente globale precum conflictul dintre Israel și Gaza și evenimente locale, cum a fost greva profesorilor din România, au stârnit și ele interesul și curiozitatea utilizatorilor.

Pe lista căutărilor se regăsesc și subiecte variate, de la decesul Ronei Hartner la cel mai recent model de iPhone și până la Oppenheimer, termen care acoperă atât filmul cu același nume, cât și figura istorică a fizicianului Robert Oppenheimer.

Industria cinematografică românească a avut un an notabil, cu două titluri autohtone, "Romina VTM" și "Miami Bici 2", în topul căutărilor de filme. În domeniul serialelor, producțiile autohtone precum "Lia, soția soțului meu", "Clanul", "Camera 609" și "Groapa", împreună cu serialul filmat în România, "Wednesday", au atras interesul publicului.

Gastronomia nu a fost uitată, căutări pentru rețete care au inclus atât gusturi din trecut adaptate trendului de mâncat sănătos, precum rețeta de parizer de casă, cât și elemente mai exotice, cum ar fi rețetele de cocktail sau cu tapioca.

În sfera educației și culturii, românii au manifestat un interes deosebit pentru subiecte variate.

Un alt aspect important în căutările românilor a fost domeniul investițiilor, cu o atenție deosebită acordată fotovoltaicelor. Căutările "trending" pe 2023 au indicat că jocul cel mai căutat a fost Hogwarts Legacy, Untold s-a clasat pe primul loc în căutări pentru concerte și festivaluri, iar trupa Coldplay a dominat căutările pentru trupe. Emisiunea cea mai căutată a fost America Express, iar Valea Zălanului a atras cea mai mare creștere a interesului în căutări în România. 

Aceste date au fost obținute din listele "trending" pe 2023, potrivit Agerpres.
 
 
 

Vizualizări: 805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: