Romii din Obreja au protestat în faţa Tribunalului

Mai mulţi cetăţeni de etnie romă din Cartierul Obreja au protestat ieri dimineaţă în faţa Tribunalului Gorj, fiind nemulţumiţi de amânarea sentinţei într-un dosar penal în care familia lor e partea reclamantă.

O familie de romi din cartierul Obreja au protestat ieri în faţa Tribunalului Gorj. Nemulţumirile lor sunt legate de felul în care decurg lucrurile într-un dosar penal pentru o faptă comisă în 2007. „Nu vrem decât să se facă dreptate. Nu cerem altceva. Vinovaţii trebuie să plătească, iar judecătorii şi avocaţii să-şi facă treaba aşa cum trebuie. Au trecut patru ani de când s-au comis faptele, pentru că sunt mai multe şi mai este puţin şi se prescriu. Nu e posibil aşa ceva. Vrem să se revizuiască dosarul şi să judece bine cei care au legea în mână”, spune unul dintre protestatari, Constantin Luţă.     

În 2007, persoane necunoscute au intrat în curtea familie Luţă şi sub ameninţare cu pistoalele au luat o maşină pe care aceştia o cumpăraseră. Unei femei i s-a pus atunci pistolul la tâmplă şi nu şi-a mai revenit niciodată din acel şoc. „Totul s-a întâmplat în 2007. Tatăl meu a cumpărat o maşină de la cineva, a achitat-o integral şi apoi ne-am trezit cu câţiva indiviz în curtea că au sustras maşina. Au fost văzuţi de mama mea şi i-au pus pistoalele la tâmplă şi au ameninţat-o că dacă ţipă o omoară. Atunci s-a îmbolnăvit, iar acum trage să moară. Îi acuză pe ei de violare de domiciliu, dar nu mai spun cum au făcut această violare de domiciliu că au spart lacătele la poartă. Noi am recuperat maşina, însă femeia aia trage să moară acasă”.

AMENINŢĂRI

Protestatarii au venit pregătiţi cu pancarte şi cu o parte din documentele existente la dosar. Aceştia au scandat şi mesaje împotriva corupţiei din justiţie. Dacă nu se rezolvă nimic în acest dosar, protestul de ieri se va repeta însă vor participa peste 200 de persoane  

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: